Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ερώτηση για να μην κλείσει η ΒΦΛ Καβάλας

Ερώτηση για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, την Τρίτη 11 Απρίλη, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Καβάλα με αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου, με την Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, τους καλούν να απαντήσουν «αν θα παρέμβει η κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί το τυχόν κλείσιμο της ΒΦΛ Καβάλας και να αναλάβει τις ευθύνες για τη λειτουργία της, την παραγωγή, διακίνηση και διάθεση φτηνών και καλής ποιότητας λιπασμάτων προς όφελος των αγροτών, των εργαζομένων, όλης της περιοχής».

Θυμίζουμε ότι το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα υπολειτουργεί από τις αρχές του έτους, αφού τέθηκε εκτός λειτουργίας το 70% των μονάδων παραγωγής λιπασμάτων. Το απόθεμα αμμωνίας, που είναι η βασική πρώτη ύλη, επαρκεί μόνο για τις αμέσως επόμενες μέρες. Επίσης η ΔΕΠΑ σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου καθώς η εργοδοσία-όμιλος Λαυρεντιάδη δεν πληρώνει τις οφειλές της. Στην επιχείρηση απασχολούνται περίπου 1.000 εργαζόμενοι (μόνιμοι και εργολαβικοί).

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι και ο λαός της Καβάλας ενάντια στο ενδεχόμενο κλείσιμο του εργοστασίου, που πέρα από τις εκατοντάδες απολύσεις θα επιφέρει γενικότερες αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στην Καβάλα και παραπέρα αύξηση των εισαγόμενων λιπασμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ