Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Νέα ισοπέδωση μισθών και συντάξεων μετά τις κάλπες

Αποκαλυπτικός ο Ε. Βενιζέλος σε διαδικτυακή του συνέντευξη

«Η μείωση των δαπανών είναι βεβαίως προσανατολισμένη σε ορισμένα μεγάλα κονδύλια τα οποία περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, λειτουργικές και καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου, αλλά δεν μπορείς να βρεις τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από τις δαπάνες και είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις σε δυο χρόνια». Αυτό δήλωσε προχτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος σε συνέντευξη στο «enikos.gr» περιγράφοντας με σαφήνεια τα μέτρα του Ιούνη για την περίοδο 2013 - 2014, που ετοιμάζεται να επιβάλλει στα λαϊκά στρώματα το ΠΑΣΟΚ από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, σε συνέργεια με τη ΝΔ και άλλους πρόθυμους.

Ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα για να «καλυφθεί» ο στόχος της αφαίμαξης των 11,5 δισ. ευρώ από τα λαϊκά στρώματα. Περιγράφοντας τη σφαγή του λαού με νούμερα, σημείωσε ότι στόχος της επόμενης κυβέρνησης «είναι από τα μείον 2 δισ. ευρώ πρωτογενές που είμαστε τώρα να πάμε μέχρι το το τέλος του 2014 σε πλεόνασμα 9 δισ. ευρώ, πρωτογενές πλεόνασμα».

Παράλληλα πρότεινε επιμήκυνση κατά ένα χρόνο της «δημοσιονομικής προσαρμογής» από τα τέλη του 2014 μέχρι το τέλος του 2015, με τον ισχυρισμό ότι το βάρβαρο πρόγραμμα του μνημονίου θα γίνει πιο «φιλικό και δίκαιο για τον πολίτη»!, επιδιώκοντας να κρύψει ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση που ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν υποθηκεύσει τη ζωή του λαού για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανήγγειλε και δεύτερο γύρο «διαρθρωτικών» ανατροπών, όπως περιγράφονται στο μνημόνιο, σημειώνοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για να «ανοίξει η αγορά», να ενισχυθεί η «ανταγωνιστικότητα» να υπάρξει ένα «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα». Οπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι μια υπόθεση δική μας, αλίμονο αν περιμέναμε να μας πει η τρόικα ή το μνημόνιο ότι πρέπει να κάνουμε τέτοιες αλλαγές».

Εκφράζοντας τις επιδιώξεις της ντόπιας πλουτοκρατίας, ανήγγειλε επί της ουσίας νομοθετικές παρεμβάσεις για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ψήφιση νέου αντιασφαλιστικού νόμου, που θα επιφέρει μεγαλύτερες μειώσεις συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Σε προχτεσινή έκθεσή του, το ΔΝΤ πρότεινε νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές με κριτήριο το αυξανόμενο «προσδόκιμο ζωής»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ