Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απείχαν από συζήτηση για τον Οργανισμό Αθήνας

Απείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τη συζήτηση που έγινε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο για την ενσωμάτωση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) στην Περιφέρεια Αττικής. Με έγγραφο που κατέθεσαν στο προεδρείο διευκρίνισαν ότι πρόκειται για ένα διαδικαστικό θέμα και όχι ουσίας, η οποία βρίσκεται στον αντιδραστικό προσανατολισμό ανάπτυξης που αποτυπώνεται και χωροταξικά.

Το έγγραφο που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:

«Με βάση την πρόταση του Περιφερειάρχη για την ενσωμάτωση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, στην Περιφέρεια Αττικής, όπως ο ίδιος επικαλείται, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ότι το θέμα που ανακινείται είναι διαδικαστικό και όχι ουσιαστικό. Φυσικά το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να έχει γνώμη και λόγο γι' αυτά τα ζητήματα.

Αυτό που πρέπει να απασχολήσει είναι ο αντιδραστικός προσανατολισμός ανάπτυξης που αποτυπώνεται και χωροταξικά, που προσδιορίζει τη χρήση γης στη βάση ενός μοντέλου ανάπτυξης που βάζει μπροστά την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οταν το περιφερειακό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, έχει στηρίξει το στρατηγικό προσανατολισμό του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, που κάνει το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού τσιμέντο, την παραλιακή ζώνη την εκχωρεί στο κεφάλαιο, κλπ.

Σ' αυτή τη βάση, το ποιος σχεδιάζει απαντιέται από το δρόμο μιας άλλης εξουσίας, της λαϊκής εξουσίας, η οποία προτάσσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και ο σχεδιασμός της έχει ως θεμέλιο την κοινωνικοποιημένη ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

Κατά συνέπεια, το που θα είναι ενταγμένος ο ΟΡΣΑ, κεντρική διοίκηση ή περιφέρεια, είναι δευτερεύον ζήτημα, γι' αυτό δεν παίρνουμε μέρος στη συζήτηση - ψηφοφορία και απέχουμε. Επίσης, να μας απασχολήσει ότι στη συζήτηση που γίνεται στην κυβέρνηση για τη διάλυση του ΟΡΣΑ, δημιουργείται πρόβλημα με την εργασία ορισμένων εργαζομένων του Οργανισμού που πρέπει να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ