Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εγκλήματα, υγειονομικές «βόμβες» και «παρεμπόριο»

Για τους μετανάστες, η συγκυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ προπαγανδίζει τα εξής: για τις μεταδιδόμενες ασθένειες που βρίσκονται σε έξαρση, φταίνε οι μετανάστες. Για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι μικροί επαγγελματίες και καταστηματάρχες φταίνε οι μετανάστες μικροπωλητές. Για τα κάθε είδους εγκλήματα (φόνοι, ληστείες, βιασμοί κ.ά.) φταίνε οι μετανάστες. Και άρα, το κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι δικαιολογημένο. Μόλις «εξαφανιστούν» από Αθήνα, Πάτρα, Ηγουμενίτσα μετανάστες και πρόσφυγες, τότε θα εξαφανιστούν όλα αυτά...

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Στο κέντρο της πόλης, χρόνια τώρα, δρουν εγκληματικά κυκλώματα και η έξαρση αυτής της δράσης είναι μία ακόμα ένδειξη για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα είναι μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Και πάντα πίσω από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις. Η πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι η βασική αιτία του προβλήματος. Οι ίδιες οι υπηρεσίες τους, μυστικές και φανερές, ξέρουν πολύ καλά και ποιοι είναι, πώς δρουν και πώς στήνουν τα άθλια και επικίνδυνα σχέδιά τους, με στόχο να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αλλά την πληρώνουν οι μετανάστες ή και Ελληνες που τους ωθούν στην εγκληματική δράση πατώντας πάνω στην εξαθλίωσή τους.

ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ»: Πίσω από τους πλανόδιους μικροπωλητές, που είναι και Ελληνες και μετανάστες, και τα κινέζικα μαγαζιά υπάρχουν τεράστιες εισαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις που εισάγουν νόμιμα τα εμπορεύματα. Που εκμεταλλεύονται τους άνεργους και τους μετατρέπουν σε μικροπωλητές έξω από τη «νομιμη αγορά», με αποδείξεις και τιμολόγια. Η «νόμιμη» καπιταλιστική ελληνική οικονομία αλληλοσυμπληρώνεται με την παράνομη, τα κεφάλαια εισρέουν από τη μία στην άλλη, «ξεπλένονται» και επαναεπενδύονται. Τους μικρούς εμπόρους τους ξεκληρίζει ο ανταγωνισμός των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των μονοπωλίων στο εμπόριο και όχι οι «μικροπωλητές».

«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ»: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί, όπως π.χ. η φυματίωση. Πράγματι οι μετανάστες λόγω εξαθλιωμένης ζωής έχουν τέτοιες ασθένειες που απαιτούν θεραπεία, την οποία το κράτος θεωρεί κόστος! Αλλά αυτές οι ασθένειες που επανεμφανίζονται, οφείλονται στις συνθήκες ζωής (τροφή, στέγη κλπ), δεν χτυπούν μόνο τους μετανάστες αλλά και Ελληνες που αναγκάζονται να ζουν στη φτώχεια, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν είτε για φάρμακα είτε για γιατρειά αν αρρωστήσουν. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε κτίρια μαζί με άλλους 30, 40 ή 50, σε τρώγλες. Και καλά να είναι στην υγεία τους, κάποιοι από αυτούς θα αρρωστήσουν. Γι' αυτό το λόγο, το ΚΚΕ ζητά ανοιχτούς και δημόσιους προσωρινούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Με ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν κοινή πάλη κόντρα στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ έχει καλέσει Ελληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να παλέψουν μαζί. Κόντρα στο δηλητήριο της αντιδραστικής προπαγάνδας ότι για την κατάσταση ευθύνονται οι μετανάστες ή ότι με μέτρα άγριας καταστολής μπορούν να λυθούν τα προβλήματα.


Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ