Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Βίαιες μετακινήσεις προσωπικού και τμημάτων

Με βίαιο τρόπο επιχειρείται η σύνθλιψη των δομών των δημόσιων νοσοκομείων στα πλαίσια των γενικότερων συγχωνεύσεων που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί τώρα με τη συγκυβέρνηση της ΝΔ.

Ετσι προχτές έφτασε στο νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιά και Νήσων με το οποίο ζητά τη μετακίνηση 8 γιατρών και 13 νοσηλευτών - καθώς και τη μεταφορά τμημάτων που υπολειτουργούν - στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι μετακινήσεις και οι μεταφορές γίνονται στα πλαίσια της μείωσης των κλινών του νοσοκομείου από 272 σε 130. Μάλιστα, η ΥΠΕ κάνει και τη λαθροχειρία και ενώ στο σύνολο των 272 κλινών υπολογίζει και 22 κλίνες του προγράμματος «Ψυχαργώς», τις οποίες όμως δεν τις υπολογίζει μέσα στις 130 κλίνες που απομένουν.

Τα τμήματα που υπολειτουργούν είναι εκείνα που απογυμνώθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεων των γιατρών, όπως ουρολογικό, ΩΡΛ και οφθαλμολογικό. Είναι τμήματα που έχουν εξωτερικά ιατρεία, τα οποία επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες άρρωστοι των λαϊκών συνοικιών της Δυτικής Αθήνας.

Αμεση ήταν η αντίδραση γιατρών και εργαζομένων. Με πρωτοβουλία του σωματείου έγινε χτες έκτακτη μαζική γενική συνέλευση. Αποφάσισαν να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη μετακίνηση προσωπικού και τμημάτων και ζητούν να αντικατασταθούν με προσλήψεις οι συνταξιοδοτηθέντες. Επίσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις απ' την ερχόμενη βδομάδα, η συγκεκριμενοποίηση των οποίων θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί, ύστερα και από κοινή σύσκεψη με συνδικάτα και φορείς της περιοχής.

Απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Με απεργία απάντησαν οι γιατροί του παιδιατρικού νοσοκομείου Πεντέλης στις μετακινήσεις - εννέα συνολικά - γιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων προς τα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Επίσης, δύο καρδιολόγοι μοιράζουν τις εφημερίες τους με το «Αγλαΐα Κυριακού».

Ηδη στο Παίδων Πεντέλης μειώθηκαν οι κλίνες σε 160 - από 200 - και καταργήθηκαν 43 οργανικές θέσεις που δεν είχαν πληρωθεί ποτέ. Ακόμα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, ετοιμάζονται να καταργήσουν τελείως υπηρεσίες, όπως τα μαγειρεία.

  • Την πίεσή του για την άμεση λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο «Αγία Σοφία» ζητούν απ' τον Ιατρικό Σύλλογο του Πειραιά 251 γονείς καρδιοπαθών παιδιών. Οι γονείς ζητούν την επαναφορά των καρδιοχειρουργών Γ. Καλαβρουζιώτη και Αντ. Καλικούρδη, που κατηγορούνται για «αμελή άσκηση καθηκόντων» και την ερχόμενη Τρίτη αντιμετωπίζουν το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ