Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Η εξαθλίωση του λαού προϋπόθεση για «σταθερή ΕΕ»

Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια επίσκεψης στην Κύπρο

Τη «σταθερότητα της Ευρωζώνης» των μονοπωλίων και των πολιτικών εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων έθεσε σαν παράγοντα για την «ευημερία των πολιτών» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κύπρο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφια, και τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

«Η σταθερότητα της Ευρωζώνης έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ευημερία των πολιτών μας, για την πρόοδο και την ανάπτυξη, για την ανάσχεση της ύφεσης, για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, η οποία απειλεί το σύνολο της Ευρωζώνης, θα έλεγα το σύνολο της διεθνούς οικονομίας». Η δήλωση αυτή του Ε. Βενιζέλου αποδεικνύει τη στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να εντείνει από την επομένη των εκλογών τη βάρβαρη πολιτική προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, ο Ε. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Δ. Χριστόφια και αναφερόμενος στο κυπριακό πρόγραμμα ερευνών «για την ανεύρεση υδρογονανθράκων», υποστήριξε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική περίπτωση» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θα προχωρήσει στο θέμα αυτό με βάση το σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο».

Την ίδια ώρα που ισραηλινά, αμερικανικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια βρίσκονται σε επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για να «ριχτούν» στον ενεργειακό πλούτο της χώρας, δήλωσε ότι «η οριοθέτηση όχι μόνο της υφαλοκρηπίδας, αλλά και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και όλων των θαλασσίων ζωνών, είναι πράξη σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο».

Επιβεβαιώνοντας, εξάλλου, ότι η χώρα είναι χωμένη για τα καλά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εξυφαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, με το μανδύα της σταθερότητας, είπε: «Οταν μιλάμε για ευρύτερη περιοχή, ευρισκόμενοι στην Κύπρο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όχι μόνο τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όχι μόνο το Αιγαίο, αλλά φυσικά και την Ανατολική Μεσόγειο που είναι η κοινή μας περιοχή, η γειτονία μας με τη διεθνή έννοια του όρου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο φόντο της έντασης για διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας στα μονοπώλια(2014-10-30 00:00:00.0)
Κόντρα για το μείγμα της διαχείρισης(2013-05-16 00:00:00.0)
Συνάντηση Χριστόφια - Θαπατέρο(2009-12-29 00:00:00.0)
Ξεκινά σήμερα ο δεύτερος κύκλος(2009-09-10 00:00:00.0)
Αυξάνεται η πόλωση(2008-02-23 00:00:00.0)
Παράφωνη αισιοδοξία(2002-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ