Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εντείνεται η δράση για μισθούς και συμβάσεις

Οι εργαζόμενοι σε Τρόφιμα - Ποτά, Κατασκευές και Ιδιωτική Υγεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 4 Απρίλη

Μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 4 Απρίλη δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στην ιδιωτική Υγεία
Μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 4 Απρίλη δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στην ιδιωτική Υγεία
Την ανησυχία που προκαλεί η αγωνιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων επιβεβαιώνει η δράση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί στις 4 Απρίλη. Θυμίζουμε πως στις 4 Απρίλη, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε Τρόφιμα - Ποτά, Κατασκευές, Ιδιωτική Υγεία, με αιχμή την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του κλάδου.

Καθώς η τρομοκρατία και η ανασφάλεια μεγαλώνει, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν την επαφή με τον κλάδο ώστε ν' απελευθερωθούν εργαζόμενοι από τα διλήμματα και τους εκβιασμούς με τους οποίους η εργοδοσία κι οι υπηρέτες της προσπαθούν να τους πείσουν ότι αν σκύψουν το κεφάλι θα γλιτώσουν από την επίθεση. Αυτό είναι και ένα βασικό κριτήριο που θα καθορίσει την επιτυχία της απεργίας: πόσοι περισσότεροι εργάτες θα καταλάβουν ότι μόνη ελπίδα είναι η οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα», η απομόνωση όσων ισχυρίζονται ότι εργάτες κι εργοδότες έχουν κοινή μοίρα, γιατί η πείρα βεβαιώνει καθημερινά πως οι πρώτοι κερδίζουν μόνο όταν χάνουν οι δεύτεροι.

Οσον αφορά τις προετοιμασίες στην ιδιωτική Υγεία, το κλαδικό σωματείο της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της απεργίας, προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων.

Την ίδια στιγμή, εντείνεται και η παρέμβαση στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, για την επιτυχία της απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία στις 4 Απρίλη. Η σημασία που έχει η επιτυχία της απεργίας φαίνεται και από το πώς αντιδρά η εργοδοσία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της «ΓΙΩΤΗΣ», η οποία αρνήθηκε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να συζητήσουν με τους εργαζόμενους με το πρόσχημα του «φόρτου εργασίας» και είπε πως μπορούν να μπουν μέσα μετά το ...Πάσχα - δηλαδή, όταν η απεργία θα έχει γίνει!

Τις προετοιμασίες συνεχίζει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ.

Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 4 Απρίλη πήρε και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

  • Απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 5μ.μ.) στις 4 Απρίλη έχει πάρει η Πανελληνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.
Απεργιακές συγκεντρώσεις

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 4 Απρίλη, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε:

  • Πάτρα, 10 π.μ., Δημαρχείο
  • Καλαμάτα, 11 π.μ., πλ. 23ης Μάρτη
  • Πύργος, 10.30 π.μ. πλ. ΟΤΕ
  • Ναύπλιο, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο
  • Ζάκυνθος, 10.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο
  • Γιάννενα 10.30 π.μ. δημαρχείο
  • Αγρίνιο 10 π.μ. πλατεία Δημοκρατίας
  • Ρόδος, 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Σάμος: 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ