Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Χάθηκαν πάνω από 290 εκατομμύρια ευρώ

Σε συναγερμό καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ

Πάνω από ...290 εκατομμύρια ευρώ έχασαν οι εργαζόμενοι του Μετάλλου απ' το Ταμείο Πρόνοιας (Ταμείο Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου) με το τελευταίο «κούρεμα» που έγινε και στα αποθεματικά των Ταμείων. Συγκεκριμένα, και με όχημα το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως ισχυρίζονται, έγινε κανονικά «πλιάτσικο» μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας στα αποθεματικά του Ταμείου των Μεταλλεργατών και από 409.840.081 ευρώ στις 9/3/2012 έφτασε δύο βδομάδες μετά (26/3/2012) τα... 118.857.285 ευρώ. Αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες στην καταβολή των εφάπαξ των εργαζομένων στο Μέταλλο.

Τη ληστεία αυτή σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ και ταυτόχρονα καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου σε πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση των μεταλλεργατών για την υπεράσπιση των αποθεματικών του Ταμείου. Συγκεκριμένα:

«Η Γραμματεία καλεί τους μεταλλεργάτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στο ΛΑΟΣ και σε όλες τις ευρωϋποταγμένες δυνάμεις και τους συμμάχους τους. Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, Αγωνιστικούς Συνδυασμούς σε αγωνιστικό συναγερμό. Να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις, διεκδικώντας τους κόπους και τις θυσίες χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου μας. Το Ταμείο Μετάλλου χτίστηκε με σκληρούς αγώνες και αίμα και δεν πρέπει να αφήσουμε καμιά κυβέρνηση και καμιά ξεπουλημένη στο κεφάλαιο δύναμη να μας το διαλύσει. Καλεί επίσης σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΠΟΕΜ για Πανελλαδική Πανεργατική κινητοποίηση των εργαζομένων του Μετάλλου για την υπεράσπιση των αποθεματικών του Ταμείου καθώς και για την απόκρουση της σαρωτικής επίθεσης εργοδοτών και κυβέρνησης ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των μεταλλεργατών. Οι μεταλλεργάτες τον αποτροπιασμό τους, την οργή και το θυμό τους πρέπει να τον εκφράσουν αγωνιστικά και στην κάλπη, καταδικάζοντας τις δυνάμεις του κεφαλαίου και κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που σέρνουν το άρμα της αντεργατικής παρέλασης. Τη νίκη θα φέρει ο αγώνας», καταλήγει η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ