Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»
Εμπόριο ελπίδας χιλιάδων ανέργων

Δημοτικές αρχές, επιμελητήρια, εργοδοτικές ενώσεις ετοιμάζονται να «ροκανίσουν» εκατομμύρια ευρώ «μοιράζοντας» σε ανέργους δουλειά με ημερομηνία λήξης και μισθούς πείνας

Σε εμπόριο ελπίδας χιλιάδων ανέργων επιδίδεται αυτές τις μέρες η δημοτική αρχή Ηρακλείου, κόμματα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσω των Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) αποφάσισε τη συμμετοχή του δήμου στην αναπτυξιακή σύμπραξη και τη σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που σύμφωνα με το νόμο απαιτείται για να ισχύσει το πρόγραμμα αυτό, καθώς και η χρηματοδότηση.

Με βάση λοιπόν αυτά που αποφασίστηκαν, στη συγκεκριμένη εταιρεία θα συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανάπτυξη Κρήτης», η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, η ανώνυμη εταιρεία «Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ ΑΕ» και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Ηρακλείου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πανελλαδικά στα προγράμματα θα απασχοληθούν πάνω από 30.000 άνεργοι με συνολικό κόστος 80 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Κρήτη το πρόγραμμα αφορά πάνω από 2.000 άνεργους με συνολικό κόστος 6 εκατομμύρια ευρώ και στο Ηράκλειο σύμφωνα με το μέτρο που προβλέπεται για το 1/3 του πληθυσμού υπολογίζονται πάνω από 600 άνεργοι με κόστος που θα ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει 200 ώρες απασχόλησης για κάθε άνεργο προς 6 ευρώ την ώρα.

Για όλα αυτά τα προγράμματα της αθλιότητας ο Δήμος μαζί με τους ξενοδόχους, το ΕΒΕΗ, διάφορα ιδιωτικά ΚΕΚ και το ΕΚΗ, συστήνουν εταιρείες, ετοιμάζοντας να ροκανίσουν το 60% της χρηματοδότησης και να δώσουν τα ψίχουλα στους ανέργους.

Τη στιγμή που η ανεργία υπερβαίνει το 1 εκατ. και ταυτόχρονα μειώνουν τα επιδόματα ανεργίας από τα 460 ευρώ στα 360 ευρώ, κυβέρνηση - ΕΕ ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανέργων με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Δηλαδή, απέναντι στην ανάγκη και το καθολικό αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα στη σύνταξη και την ασφάλιση, η δημοτική αρχή απαντά εντελώς υποκριτικά με προγράμματα φτώχειας και εξευτελιστικούς μισθούς - επιδόματα των 300 έως το πολύ 500 ευρώ. Συμβάλλει έτσι στην κεντρική κατεύθυνση που λέει την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και όχι το μεγάλο κεφάλαιο.

Παίζουν με τον πόνο χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους. Τους «μαντρώνουν» στην κυριολεξία στα κομματικά και υπηρεσιακά τους γραφεία δίνοντάς τους υποσχέσεις για μια θέση εργασίας των δύο ή των 5 μηνών για 400 και 500 ευρώ. Αυτό το όργιο εξελίσσεται και στο Δήμο Ηρακλείου και ιδίως από εκείνους που ετοιμάζουν το... κοστούμι των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ