Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗΝ «EXPRESS PUBLISHING»
Παρέμβαση χτες στο ΣΕΠΕ

Πλήθος αντιδράσεων από συνδικάτα

Παρέμβαση στο ΣΕΠΕ για την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας Μάκη Μπίκα από την εργοδοσία της εταιρείας «Express Publishing», πραγματοποίησαν χτες μέλη της διοίκησης και η Επιτροπή Ανέργων του σωματείου, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΣΕΠΕ Μ. Χάλαρη, στην οποία και κατήγγειλε την παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή και τον ολοφάνερο στόχο της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση. Ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ παραδέχτηκε ότι η απόλυση του συνδικαλιστή είναι παράνομη. Η εργοδοσία από την πλευρά της σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΣΕΠΕ ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε πως ο εργαζόμενος ήταν συνδικαλιστής! Αυτό όταν την περασμένη Δευτέρα το σωματείο επιχείρησε να κοινοποιήσει τα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη συνδικαλιστική του ιδιότητα τα οποία η εργοδοσία αρνήθηκε να παραλάβει. Νωρίτερα το πρωί το σωματείο πραγματοποίησε εξόρμηση στην επιχείρηση.

Την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων Ποτών Αττικής και τα επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στην ΦΑΓΕ, στην ΕΒΓΑ και στην TASTY. Απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόλυσης και προειδοποιούν την εργοδοσία ότι οι αντεργατικές μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να περάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ