Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δέχονται τους άθλιους μισθούς με ... ποσόστωση

Με ένα επιχείρημα βγαλμένο κατ' ευθείαν απ' το οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΒΓΑ, τάχθηκαν υπέρμαχοι της πρόσληψης νέων εργαζομένων (κάτω των 25 ετών) με 511 ευρώ μεικτά. Η «Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» στην ΕΒΓΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), δήλωσε ευθαρσώς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων πως πρέπει να γίνονται τέτοιες προσλήψεις για να καταπολεμηθεί η ανεργία, βάζοντας ως όρο να μπει ...ποσόστωση σ' αυτές. Να σημειωθεί πως η ΕΒΓΑ έχει ήδη ξεκινήσει τέτοιες προσλήψεις.

Τι λένε δηλαδή; Ας δουλεύουν τα παιδιά μας δίχως δικαιώματα και με μισθούς πείνας, ας είναι σύγχρονοι σκλάβοι στην υπηρεσία των μονοπωλίων, μόνο και μόνο για να έχουν δουλειά. Αυτό, όμως, δεν είναι δουλειά. Είναι σκλαβιά. Αν θέλουν τα παιδιά μας να έχουν δουλειά, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να φτιάξουν οικογένεια, να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι τους, τότε οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για να μην υπάρξουν τέτοιες προσλήψεις, αλλά για να γίνουν προσλήψεις με βάση τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και να αγωνιστούν για ακόμη καλύτερες συμβάσεις σύμφωνα με τον πλούτο που παράγουν. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού παίζουν -είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι- το παιχνίδι της εργοδοσίας, που θέλει να διασπάσει τους εργαζόμενους σε «παλιούς» με δικαιώματα και «νέους» φθηνούς και ευέλικτους, με 430 ευρώ καθαρό μισθό και να τσακίσει το εργατικό εισόδημα αυξάνοντας την εκμετάλλευση.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να υποσκάψουν τη ζωή των ίδιων των παιδιών τους δίνοντας το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να προχωρήσει σε τέτοιες προσλήψεις. Αντιθέτως, κάνοντας στην άκρη τις δυνάμεις εκείνες που βάζουν «πλάτη» στις ορέξεις τις εργοδοσίας για τσάμπα εργαζόμενους, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και μισθούς αξιοπρέπειας. Ενωμένοι, να αγωνιστούν για ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας που θα βάζουν στην άκρη όλους τους τεχνητούς διαχωρισμούς που υψώνει το μαύρο μέτωπο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ