Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΠΑΝΑ ΑΕ» - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Απεργούν ενάντια στο τσεκούρωμα των μισθών κατά 22%

Στο πλευρό τους η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ οι εργαζόμενοι συγκρότησαν σωματειακή επιτροπή

Αγωνιστική απάντηση με απεργία χτες έξω από την πύλη του εργοστασίου έδωσαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Ανακύκλωσης (ΕΠΑΝΑ ΑΕ) στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου όταν η εργοδοσία αποφάσισε να εφαρμόσει μειώσεις μισθών κατά 22%.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τακτικές γενικές συνελεύσεις στο χώρο δουλειάς συγκρότησαν σωματειακή επιτροπή της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακό αγώνα, ξεκινώντας χτες και συνεχίζοντας και σήμερα για δεύτερη μέρα, απαιτώντας να μην εφαρμοστεί καμία μείωση μισθών, να μη γίνουν απολύσεις, να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις, δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Εχοντας στο πλευρό τους το σωματείο τους, την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν χτες από τις 4.30 το πρωί έξω από την πύλη του εργοστασίου πραγματοποιώντας απεργιακή φρουρά.

Στο κενό οι προσπάθειες διάσπασης της εργοδοσίας

Στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων η εργοδοσία, αρχικά σε μια προσπάθεια να τους κοροϊδέψει και να σπάσει την απεργία, πρότεινε να υπογράψουν νέες συμβάσεις που στάλθηκαν από το κεντρικό λογιστήριο στην Αθήνα με αύξηση 2 ευρώ στους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς κατά 22% που έχει επιβάλει. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την κοροϊδία, απαντώντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια με εντολή της εργοδοσίας να διασπαστούν οι εργαζόμενοι όταν ορισμένοι εντεταλμένοι προϊστάμενοι και 2-3 τσιράκια της εργοδοσίας δήθεν δέχτηκαν και υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις καλώντας και τους υπόλοιπους να υπογράψουν και να επιστρέψουν στη δουλειά. Και αυτή η προσπάθεια όμως έπεσε στο κενό, με τους εργαζόμενους να ατσαλώνονται ακόμα πιο πολύ για το δίκιο του αγώνα τους.

Να αναφέρουμε ότι η επιχείρηση «Ανακύκλωση Επεξεργασία Ανάκτηση Αποβλήτων ΑΕ», με την επωνυμία «ΕΠΑΝΑ ΑΕ», θυγατρική κατά 20% της «ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ» συμφερόντων Μπόμπολα, έχει υπογράψει σύμβαση με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ» (ΕΕΑΑ ΑΕ) για τη λειτουργία του ΚΔΑΥ Ηρακλείου που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες του έργου ανακύκλωσης στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Σήμερα εξυπηρετεί όλους τους δήμους του Νομού Ηρακλείου και έξι από τους οχτώ δήμους του Νομού Λασιθίου (Αγιο Νικόλαο, Νεάπολη, Ιεράπετρα, Σητεία, Ιτάνου, Λεύκης).

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καλεί κάθε σωματειακή επιτροπή, επιτροπή αγώνα, σωματείο, εργαζόμενο και άνεργο να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης («ΕΠΑΝΑ ΑΕ») που στην πράξη ορθώνουν ανάστημα και δεν υποτάσσονται στους νόμους που τους θέλουν σύγχρονους σκλάβους!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ