Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε απόγνωση οι άνεργοι

Εκδήλωση έκανε η Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού

Εκδήλωση πραγματοποίησε πρόσφατα η Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού. Οπως αναδείχθηκε, οι άνεργοι (στην πλειοψηφία τους μακροχρόνια άνεργοι), έχουν πεταχτεί έξω από κάθε δημόσια δομή υγείας και περίθαλψης. «Τα χαράτσια που επιβάλλουν τους κλείνουν την πόρτα του νοσοκομείου. Μόνο για να μπουν θέλουν 5 ευρώ και αν δεν κάνουν εισαγωγή, πληρώνουν και τις εξετάσεις που φτάνουν 100 και 200 ευρώ. Πού θα βρουν δουλειά»; «Οι άνεργοι και οι αλλοδαποί δεν μπορούν ούτε τα εμβόλια των παιδιών τους να κάνουν. Επομένως, για ποια πρόληψη μιλάμε σήμερα»; τονίστηκε χαρακτηριστικά σε τοποθετήσεις.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, αντιπαρατάχτηκε η αξία του συντονισμένου αγώνα των εργαζομένων στη Ζώνη, ο οποίος, είχε ως τώρα σαν αποτέλεσμα και να σφραγίζονται τα βιβλιάρια των ανέργων και να μην πληρώνουν στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ συνεχίζεται η μάχη για υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με θετικά αποτελέσματα. Το συμπέρασμα - τονίστηκε - είναι πως «η αισιοδοξία βρίσκεται στην κοινή πάλη».

Στην τοποθέτησή της, η Λέτα Μεθωνιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας, αναφέρθηκε στις τραγικές επιπτώσεις που θα έχουν οι περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, οι συγχωνεύσεις, οι μειώσεις κρεβατιών, η πολιτική που εφαρμόζεται στα φάρμακα και κάλεσε τους συγκεντρωμένους «να γίνουμε ασπίδα προστασίας των ανέργων. Να πάρουμε απόφαση και να οργανώσουμε κοινό αγώνα οι εργαζόμενοι μέσα στα νοσοκομεία και τα σωματεία από έξω μαζί με τους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις Λαϊκές Επιτροπές και τους άνεργους, ώστε με επιμονή να επιβάλουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους», επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός σε καμιά φιλανθρωπία, γιατί οι άνεργοι έχουν ήδη πληρώσει για όλες τις παροχές και τις δικαιούνται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η πανυγειονομική κινητοποίηση(2017-10-11 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα ζητήματα της Υγείας(2014-01-24 00:00:00.0)
Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης(2013-04-30 00:00:00.0)
Πολύτιμη εμπειρία απ' τη δράση για την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας(2013-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ