Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Σκληρή αναμέτρηση με τους κήρυκες της υποταγής

Σταθμός στην υπεράσπιση ΣΣΕ και μισθών η πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 4 του Απρίλη

Στην τελική ευθεία πριν από την απεργία στις 4 Απρίλη έχουν μπει οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με στόχο τη μάχη για την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης και μισθούς με αυξήσεις, για να οργανωθεί η απόκρουση των νέων αντεργατικών μέτρων. Η καθημερινή δράση, που αναπτύσσει η Ομοσπονδία για την επιτυχία της απεργίας, αναδεικνύει ότι δυναμώνει η εργοδοτική επιχείρηση για να καλλιεργηθεί στους εργάτες συμβιβασμός, αυταπάτες, εφησυχασμός, τρομοκρατία. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να κατανοηθεί από τους εργάτες, γιατί η απεργία συνδέεται με την υπεράσπιση ακόμα και στοιχειωδών κατακτήσεων, γιατί επιβάλλεται η ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργατών σε όλο τον κλάδο, ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα».

Λίγες μέρες πριν από την απεργία και οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας «οργώνουν» στην κυριολεξία τους τόπους δουλειάς, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα μεγάλα εργοστάσια. Χτες έγιναν παρεμβάσεις στη ΔΕΛΤΑ (Ταύρος και Κρυονέρι) και στη NESTLE.

Την εργοδοσία στηρίζουν, όπως είναι αναμενόμενο, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην PEPSI, η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ) δεν πήρε καν απόφαση για απεργία, ενώ το ίδιο έχουν κάνει και οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ELBISCO και ΚΑΝΑΚΗ. Πρόκειται για μια στάση που ευθέως υποσκάπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων απ' τη στιγμή που: Στον ΚΑΝΑΚΗ, η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε 18 απολύσεις (κλείνοντας ένα τμήμα) και δεν έχει καταβάλει δεδουλευμένα δύο μηνών. Στην ELBISCO μειώνει τους μισθούς 22% και κάνει απολύσεις. Στην PEPSI, έχει προχωρήσει σε μειώσεις 4% για το 2012 και άλλο 4% για το 2013, ενώ έκανε και 45 απολύσεις. Απ' την άλλη, τα «τσιράκια» της εργοδοσίας, μέσα στους τόπους δουλειάς επιδιώκουν κλίμα εφησυχασμού στους εργαζόμενους, καλλιεργώντας εφησυχασμό, αυταπάτες και συμβιβασμό, με τα επιχειρήματα ότι «οι απεργίες δεν οδηγούν πουθενά», «καλά είμαστε», «υπάρχουν και χειρότερα» κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ