Πέμπτη 29 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκλογές και... η ανάγκη φιλοτιμία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το περασμένο Σάββατο ο Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την 25η Μάρτη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια των «νενέκων» που υπέγραψαν για σαράντα χρόνια, εννοώντας Βενιζέλο - Σαμαρά, ούτε στα χέρια των ναζί που έχουν τη σβάστικα πάνω απ' τη γαλανόλευκη, εννοώντας τους «χρυσαυγίτες», ούτε φυσικά στους κομμουνιστές. Αλλά πρέπει να το εμπιστευτεί ο λαός στο κόμμα του, για το οποίο, όπως είπε, «το κεφάλαιο δεν θα είναι οδηγός, οδηγός θα είναι ο Ελληνας εργαζόμενος πολίτης»!

Παρέλειψε, βεβαίως, να δηλώσει ότι με τους «νενέκους» το κόμμα του συγκυβέρνησε και συνεργάστηκε στη λήψη μέτρων που τσάκισαν το λαό, ενώ δηλώνει ότι μετεκλογικά θα το ξανακάνει αν χρειαστεί, ακριβώς γιατί οδηγός του είναι το κεφάλαιο, το συμφέρον του και οι ανάγκες του. Γι' αυτό ψήφισε το μνημόνιο, έχοντας τις δικές του ανάγκες οδηγό εισηγείται περιορισμό των διαδηλώσεων με τις οποίες ο εργαζόμενος διεκδικεί τα δίκια του, εισηγείται κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού «που δεν υπάρχει πουθενά αλλού». Καλεί τους εργαζόμενους να συνηθίσουν να αγοράζουν μία φέτα και όχι ολόκληρο το καρπούζι, «να μειώσουμε το εισόδημά μας αισθητά και ουσιαστικά» και να «περιορίσουμε τις ανάγκες μας».

Για να νομιμοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα κατασυκοφάντησε τους εργαζόμενους και τους αγρότες χαρακτηρίζοντάς τους τεμπέληδες, ότι ο αγρότης «ξέμαθε στο καφενείο» και «το παιχνίδι χάθηκε απ' τη βολεψιά μας». Πρωτοστάτησε στην τρομοκράτηση του λαού, μιλώντας για «χάος» ακόμα και για «αίμα» αν δε δεχτεί τη βαρβαρότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τώρα σε ό,τι αφορά τους ναζί, ο Γ. Καρατζαφέρης κάνει την ανάγκη (εκλογές γαρ) φιλοτιμία και τους κατηγορεί. Ομως, το αμφιθέατρο των γραφείων του κόμματός του μετά βαΐων και κλάδων «βαφτίστηκε» ...Γρίβας! Θυμίζουμε: Ο ιδρυτής της οργάνωσης «Χ» στην περίοδο της Κατοχής. Για τον οποίο ο Γ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι θα ηγηθεί προσωπικώς της προσπάθειας απόδοσης τιμών στο πρόσωπό του.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ