Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ανάγκη ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Στην Αθήνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό», ώρα 11 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη στο «Ιπποκράτειο», ώρα 11:30 π.μ.

Σε ένταση της πάλης και του συντονισμού όλων των λαϊκών στρωμάτων για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Υγεία και Πρόνοια, με αφορμή την αυριανή στάση εργασίας στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε Αττική και Θεσσαλονίκη με αιχμή τα αδιέξοδα στα δημόσια νοσοκομεία. Αδιέξοδα που εντείνονται δραματικά μετά και το «κούρεμα» των αποθεματικών και διαθέσιμων χρημάτων των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο να δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και βασικές λειτουργικές δαπάνες.

Η στάση εργασίας θα γίνει απ' τις 10 πμ - 3 μμ. Στο πλαίσιο της αυριανής στάσης εργασίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν στην Αθήνα σε συγκέντρωση στην είσοδο του «Ευαγγελισμού» στις 11 πμ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μέσω της πλατείας Μαβίλη. Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προγραμματίζουν για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ., έξω από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ, αφού καταγγέλλει το «κούρεμα» των αποθεματικών των δημόσιων ταμείων των δημόσιων νοσοκομείων και των ιδρυμάτων πρόνοιας τονίζει: «Εχουμε ευθύνη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή των νέων νόμων, να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που θα έρθουν. Να καλέσουμε σε κοινό αγώνα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, τις Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία και τις επιτροπές ανέργων των άλλων κλάδων, τους συλλόγους φοιτητών, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τους γυναικείους συλλόγους, τα σωματεία των συνταξιούχων. Να γίνει το ζήτημα της Υγείας - Πρόνοιας υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ

Παρέμβαση για τα ασφυκτικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους τα νοσοκομεία Κοζάνης - Πτολεμαΐδας έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ που σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων: «Εκλεψαν τα ταμειακά διαθέσιμα χρήματα των νοσοκομείων για να σώσουν τους τραπεζίτες. Κλέβουν την υγεία του λαού για να σώσουν τους καπιταλιστές.

Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και του αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργού Παπαδήμου, μετέτρεψαν τα διαθέσιμα χρήματα των νοσοκομείων, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με αποτέλεσμα μετά το κούρεμα του χρέους κάθε νοσοκομείο να χάνει το 70% των χρημάτων του. Πάνω από 1.700.000 ευρώ έκαναν φτερά από τους λογαριασμούς που διατηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα νοσοκομεία Κοζάνης - Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για χρήματα που αφορούν εισπράξεις από τα νοσήλια, το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, τις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις που κάθε φτωχός εργαζόμενος και συνταξιούχος πληρώνει και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με αυτά τα χρήματα τα νοσοκομεία καλύπτουν όλα τα λειτουργικά τους έξοδα, φάρμακα, υγειονομικό και επιδεσμικό υλικό, τρόφιμα, επισκευές και συντηρήσεις, τις εργολαβίες καθαριότητας, φύλαξης κλπ., μιας και το αστικό κράτος έχει περικόψει στα πλαίσια της δημοσιονομικής εξυγίανσης τη χρηματοδότηση τους. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και στόχο έχει τα Νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις.

Στην ουσία και στην πραγματικότητα, οι αρχάγγελοι της κάθαρσης και της πάταξης της διαφθοράς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό, ενώ ταυτόχρονα με την πολιτική τους ληστεύουν το φάρμακο και το φαγητό του αρρώστου για να σώσουν και να αυξήσουν τα κέρδη των τραπεζών. Αυτό ούτε σπατάλη, ούτε διαφθορά, ούτε κακοδιαχείριση είναι. Αυτή η αθλιότητα είναι η νομιμότητα του Καπιταλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ