Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να τους κόψουμε το βήχα

Με τις όψιμες κοκορομαχίες τους τα κόμματα που συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου επιχειρούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα επόμενα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, αυτά στα οποία έχουν συμφωνήσει και καταλήξει σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Τώρα είναι που ετοιμάζονται να απογειώσουν τη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη εγκληματική τους πολιτική. Να προχωρήσουν στη διάλυση του μισθού και της σύνταξης, των εργατικών δικαιωμάτων που απέμειναν, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να φέρουν νέα απάνθρωπα χαράτσια και φόρους, να τσακίσουν την όποια κρατική «δαπάνη» που ακόμη τρεμοπαίζει στα πόδια της και που ταυτόχρονα έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες.

Τα μονοπώλια θέλουν ακόμη φθηνότερη, περισσότερο ευέλικτη την ανθρώπινη εργασία. Με τις 6 αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του αρχικού μνημονίου τους επιτέθηκαν με μέτρα όπως τις τρανταχτές ανατιμήσεις σε ΦΠΑ, την απογείωση των φόρων σε μισθούς και συντάξεις, την επιβολή νέων, κάθε είδους χαρατσιών στο λαϊκό εισόδημα, στην κατοικία και την κατανάλωση. Για τη συνέχεια βάρεσαν στο ψαχνό: Συρρίκνωσαν και νομοθετικά τους κατώτατους μισθούς, διέλυσαν τις προσδοκίες ζωής των νέων για τους οποίους ψήφισαν ακόμη χαμηλότερα, εξευτελιστικά μεροκάματα και μισθούς. Αμέσως μετά, και μόνο για την «ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων», ήρθαν να κατακρεουργήσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, άλλων δημόσιων ιδρυμάτων και οργανισμών...

Μετά το άνοιγμα της κάλπης, για τον Ιούνη φέτος, σχεδιάζουν να φέρουν τα πολύ χειρότερα. Η βασική συνταγή είναι η κατάργηση του συνόλου των κοινωνικών επιδομάτων, με την «αντικατάστασή» τους από εξευτελιστικά ποσά «εγγυημένης παροχής» για τη διαχείριση ακραίων φαινομένων φτώχειας. Στο στόχαστρο των μονοπωλίων μπαίνουν το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, τα επιδόματα ανεργίας, πολυτεκνικά, αναπηρίας, πρόνοιας, φοιτητικά κ.ά. Θα κλιμακώσουν με δραστικές περικοπές στις συντάξεις και για τα ποσά κάτω από τα 1.300 ευρώ, επίσης και στο εφάπαξ, με τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και ασφαλώς δε σκοπεύουν να σταματήσουν ούτε και σε αυτά. Συγκυβέρνηση και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ανοιχτά έχουν ομολογήσει τους σχεδιασμούς τους και για την κατάργηση των φορολογικών «ελαφρύνσεων και απαλλαγών». Ετοιμάζουν το ετήσιο χαράτσι μέχρι και για την τελευταία σπιθαμή γης (αγροτεμάχια κ.ά.), διαλύουν τις όποιες εκπτώσεις για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών, για το «τυπικό του πράγματος» θέλουν να καταργήσουν και το ήδη κουτσουρεμένο αφορολόγητο μισθωτών - συνταξιούχων, να απογειώσουν το ΦΠΑ στα εμπορεύματα μαζικής κατανάλωσης (τρόφιμα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ κ.ά.). Αυτοί, το αντίπαλο μαύρο μέτωπο, που τάχα κόπτονται για την... τουριστική κίνηση, που μύγα δε σηκώνουν στο σπαθί τους όταν πρόκειται για τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, προχωρούν στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά του Αιγαίου...

Μπορούμε να τους κόψουμε το βήχα, ρίχνοντας στην επερχόμενη κάλπη μαζικά τα κόκκινα ψηφοδέλτια της ελπίδας. Στην απελπιστική κατάσταση που δημιουργούν για τα λαϊκά νοικοκυριά, η αχτίδα του φωτός ξεπροβάλλει στο ταξικό εργατικό κίνημα, στη λαϊκή συμμαχία, στην οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στις ορέξεις των καπιταλιστών, για να μπει φραγμός στα νέα άγρια μέτρα σήμερα, για τη συνολική πολιτική ρήξη, για την ανατροπή.


Ανδρέας ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανατιμήσεις 40% χωρίς παραγγελίες(2012-10-16 00:00:00.0)
Στόχοι πάλης με επείγοντα χαρακτήρα(2012-07-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-07-26 00:00:00.0)
Βαρέλι δίχως πάτο για τις ανάγκες του κεφαλαίου(2012-07-19 00:00:00.0)
Οργανωμενη δράση του λαϊκού κινήματος(2007-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ