Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμουφλάρει την εξουσία των μονοπωλίων

«

Προφανώς και δεν περιμένουμε να συμμαχήσουμε με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί οι οποίοι είναι σαν να ζητάμε να αρνηθούν τον εαυτό τους. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι. Αυτοί όμως δεν είναι ευρωπαϊστές. Είναι νεοφιλελεύθεροι. Αυτούς πρέπει να ανατρέψουμε», δήλωσε στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί είναι οι ένοχοι, ισχυρίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς για να εμποδίσει το λαό να δει ότι υπάρχουν και οι κεφαλαιοκράτες στην Ελλάδα, τα κόμματά τους, οι κυβερνήσεις τους, που απαιτούν την ίδια πολιτική (το είπε μεγαλόπρεπα ο ΣΕΒ), να τον εμποδίσει να κοιτάξει πίσω απ' αυτούς, όπου θα δει να στέκονται τα ευρωενωσιακά μονοπώλια, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπούν, όπως και οι άλλοι ομόλογοί τους των κρατών - μελών της ΕΕ. Δεν είναι - λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ - ευρωπαϊστές, είναι νεοφιλελεύθεροι και ως τέτοιοι πρέπει να ανατραπούν. Τρικυμία εν κρανίω. Η ΕΕ είναι οικοδόμημα των μονοπωλίων, ο νεοφιλελευθερισμός είναι η τωρινή μορφή διαχείρισης. Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις τα μονοπώλια θα βρεις από κάτω. Οι Μέρκελ, Σαρκοζί και λοιποί έρχονται και παρέρχονται. Αυτά όμως μένουν και καθορίζουν το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής έτσι που τα κέρδη τους και η ανταγωνιστικότητά τους να γιγαντώνονται στα ερείπια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που αναφωνεί ότι δεν είναι δυνατόν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί να αρνηθούν τον εαυτό τους, καλεί το λαό να πιστέψει ότι μπορεί να αναγκαστεί το κεφάλαιο να αρνηθεί το δικό του εαυτό και την εκμεταλλευτική του φύση. Με άλλη διαχείριση. Γι' αυτό και ο Π. Σκουρλέτης στην ίδια συνέντευξη δήλωσε: «Θέλω να κρατήσουμε αυτό που είπε ο Ολάντ, ο οποίος είπε για 75% φορολόγηση των κερδών στην ανώτερη κλίμακα. Θέλω να κρατήσουμε τη μάχη που έδωσε ο Ομπάμα να φορολογηθεί ο πλούτος»... Και σε μια άλλη, στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Θα πάμε αυτή τη στιγμή σε αλλαγές που θα βάζουν το θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού; Θα έχει τη δυνατότητα η ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα, να δανείζει απευθείας τα κράτη (...) Θα μπορέσουμε να βάλουμε άλλους κανόνες στις αγορές;»...

Είναι προφανές πως η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από το λαό να... «αυτοκτονήσει». Να εναποθέσει τις ελπίδες του για μια καλύτερη ζωή στο σύστημα που τσάκισε τη ζωή του, δίνοντας βάση στον οπορτουνισμό που κομπορρημονεί ότι θα του περάσει χαλινάρι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ