Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στο πλευρό του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού

Διεθνής Διάσκεψη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΣΟ στις 22 Μάρτη στη Ραμάλα

Ο ΓΓ της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος μαζί με Παλαιστίνιους εργάτες
Ο ΓΓ της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος μαζί με Παλαιστίνιους εργάτες
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) διοργάνωσε στη Ραμάλα Διεθνή Διάσκεψη για την Παλαιστίνη στις 22 Μάρτη, για να αναδείξει τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λεύτερη πατρίδα κόντρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, Διάσκεψη που συνδιοργανώθηκε με τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, οργάνωση - μέλος της διεθνούς ταξικής ομοσπονδίας. Στις 23 Μάρτη οι εκπρόσωποι της Διάσκεψης από όλες τις ηπείρους συμμετείχαν μαζί με τους Παλαιστίνιους εργάτες και εργάτριες σε συγκέντρωση στο Νεμπί Σαλέχ.

Μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη, ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ Γ. Μαυρίκος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως συνεχίζεται το έγκλημα του ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή για τον καθορισμού των σφαιρών επιρροής, ενώ αναφέρθηκε στα καθημερινά βάσανα του Παλαιστινιακού λαού, με φτώχεια, ανεργία, πρόσφυγες, φυλακίσεις, κ.ά. Παρόλα αυτά, σημείωσε, «ο Παλαιστινιακός λαός παλεύει ηρωικά και με αυτοθυσία, χωρίς να συμβιβάζεται, ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, ενάντια στην εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που κρατά δεκαετίες». Αναφέρθηκε, επίσης, στην ολοένα και πιο μαζική έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους. Η ΠΣΟ, με συνέπεια και σταθερή δράση, στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στηρίζοντάς τον ηθικά και πρακτικά, διοργανώνοντας εκστρατείες ενημέρωσης και κινητοποιώντας την εργατική τάξη παγκοσμίως.

Υπενθύμισε πως το ΠΣΟ διοργάνωσε τριήμερη απεργία στα λιμάνια τον Ιούνη του 2010, καμπάνιες αλληλεγγύης για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους το Σεπτέμβρη του 2011 με δεκάδες μηνύματα προς διεθνείς οργανισμούς. Υπογράμμισε, επίσης, πως «δε θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων αδερφών μας για ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο και δημοκρατικό κράτος στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του» και πρόσθεσε «θα συνεχίσουμε με πρωτοβουλίες και άλλες δραστηριότητες, να απαιτούμε τη λήξη των εποικισμών και την απόσυρση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα του 1967, την κατεδάφιση του διαχωριστικού τείχους στην Ιερουσαλήμ, να δοθεί σε όλους τους Παλαιστινίους πρόσφυγες το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, βάσει σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, να εξαλειφθεί κάθε αποκλεισμός Παλαιστινίου από τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Επιπλέον απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές, την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπά του νότιου Λιβάνου».

Τόνισε πως από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς δεν μπορεί να υπάρξει θετική εξέλιξη για το λαό, και υπογράμμισε πως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ κ.λπ. αποδεικνύουν πως ο ΟΗΕ σήμερα χρησιμοποιείται για να νομιμοποιηθούν οι επιθέσεις και η κατοχή, αναδεικνύοντας το δράστη σε θύμα. Τέλος, σημείωσε πως η πραγματική λύση θα έρθει μόνο μέσω του συνεχιζόμενου ηρωικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη του προοδευτικού λαϊκού και εργατικού κινήματος και τόνισε πως η ΠΣΟ θα συνεχίσει να στέκεται δραστήρια δίπλα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ