Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
O έπαινος

Η Επιτροπή του ΟΗΕ, όπως αναφέρθηκε στη χτεσινή παρουσίαση, επαινεί την ελληνική κυβέρνηση για την προσφορά ευρέως φάσματος προγραμμάτων θεραπείας και αποκατάστασης, τα οποία δεν προσφέρουν στους χρήστες ουσιών μόνο τη συνηθισμένη φροντίδα, αλλά παράλληλα παρέχουν εκτενή συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη και επαγγελματικές δεξιότητες. Τέτοιου τύπου θεραπεία παρέχεται στους χρήστες ουσιών, χωρίς αποκλίσεις από τις αρχές των διεθνών συνθηκών για τον έλεγχο των ναρκωτικών, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Η επιτροπή του ΟΗΕ επισκέφτηκε τις μονάδες του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), το «18 Ανω», τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Ομως, αν ήξερε και το τι διαθέτει το κράτος για όλο αυτό το πλέγμα των μονάδων απεξάρτησης, είναι αμφίβολο αν θα απένειμε αυτόν τον έπαινο, καθώς το κράτος διαθέτει μόνο 340 δραχμές το χρόνο για κάθε άτομο που προσέρχεται στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Δηλαδή διαθέτει ένα ευρώ!

Και η προσφορά των θεραπευτικών κοινοτήτων βρίσκεται στην αυταπάρνηση της προσφοράς των ανθρώπων που τις υπηρετούν. Τη θύμισαν χτες τόσο ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ Ν. Παρασκευόπουλος, όσο και η Εθνική Συντονίστρια κατά των Ναρκωτικών Μ. Γιαννάκου, τονίζοντας την ανάγκη αύξησης των προϋπολογισμών κατά των ναρκωτικών σε όλα τα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ