Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Πληρώθηκαν στον «Κιολεΐδη»

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι του «Κιολεΐδη» στο Βόλο, καθώς η εργοδοσία, μπροστά στην ταξική τους ενότητα, την αγωνιστική αποφασιστικότητα και την αταλάντευτη στάση τους, δέχτηκε την απαίτησή τους να τους καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα που τους χρωστούσε, εδώ και πέντε μήνες.

Είχε προηγηθεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» - έγινε με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργατών της επιχείρησης - για δύο τετράωρες στάσεις εργασίας, την Παρασκευή 23/3 και τη Δευτέρα 26/3. Την Παρασκευή 23/3, δέκα λεπτά πριν την έναρξη της πρώτης στάσης εργασίας, η εργοδοσία, ανησυχώντας για τη δυναμική - ταξική απάντηση των εργατών, κατέβαλε όλο το ύψος των μισθών που χρωστούσε.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο χαιρετίζει τη στάση των εργαζομένων στον «Κιολεΐδη», υπογραμμίζοντας ότι «οι εργάτες δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από την ανυποχώρητη πάλη για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησε η πλουτοκρατία, η τάξη που όλα τα προηγούμενα χρόνια αυγάταινε τα κέρδη της από τον ιδρώτα και το μόχθο μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ