Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο σήμερα για τις Συμβάσεις

Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, για να μην περάσει η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλεί η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

Στο νομό, οι εργοδότες έβαλαν σε εφαρμογή τη μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και ολόκληρο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισε η μαύρη συγκυβέρνηση. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε:

  • Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στην E-VALUE της Cosmote μπαίνουν στη δουλειά με το νέο μειωμένο κατώτατο μισθό, δηλαδή με 580 ευρώ μεικτά.
  • Τα «Πλαστικά Θράκης» σχεδιάζουν άμεσα προσλήψεις νέων εργαζομένων κάτω των 25 ετών που θα αμείβονται με 511 ευρώ μεικτά.
  • Η «ΜΑΪΤΕΞ» έστησε Ενωση Προσώπων συγκεντρώνοντας τις υπογραφές των εργαζομένων πάνω σε λευκό χαρτί και τώρα αποφάσισε κατάργηση της κλαδικής σύμβασης και μείωση των αποδοχών στο νέο κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διατηρώντας τις 3ετίες.
  • Στο Καζίνο τσακίζουν η μερική απασχόληση και οι μειώσεις μισθών.
  • Στη χαρτοποιία DIANA η εργοδοσία προχώρησε σε λοκ άουτ από την περασμένη Πέμπτη, απαγορεύοντας στους εργαζόμενους να μπουν στο εργοστάσιο. Η επιχείρηση έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, και έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους από το Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για να αποκρούσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο και να τους πετάξει στο δρόμο.
  • Η ΣΕΚΑΠ οδεύει για κλείσιμο ή ξεπούλημα ενώ ήδη έχει επιβάλει μειώσεις μισθών.
  • Στην «Αλουμίλ» και στα LIDL οι απολύσεις συνεχίζονται, στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ μετά τις απολύσεις η επιχείρηση προχωρά σε βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων 9 εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ σημειώνει τις ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και μιας σειράς σωματείων του νομού που εξακολουθούν να διοχετεύουν στους εργαζόμενους το δηλητήριο του κοινωνικού εταιρισμού. Καταγγέλλει τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που στην ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στις 21 Μάρτη, καταψήφισαν την πρόταση της ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ) για απεργία στις 4 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ