Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΗ
Τον οδηγούν στη διάλυση θέτοντας σε κίνδυνο ζωές

Απίστευτη ταλαιπωρία ζουν τις τελευταίες μέρες οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτη, οι οποίοι στοιβάζονται σε ατέλειωτες ουρές προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν για την αγορά φαρμάκων, μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσουν την πίστωση λόγω των οφειλών προς αυτούς του Οίκου Ναύτη.

Η κατάσταση αυτή αποτυπώνει την υπονόμευση του Οίκου Ναύτη, από την αντιλαϊκή πολιτική και της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί η κατάργησή του και η μεταφορά του στον ΕΟΠΠΥ.

Οι μειώσεις του Οίκου Ναύτη στις δαπάνες σε γιατρούς και φάρμακα, τουλάχιστον κατά 40% σε ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του Ταμείου, έχει πλέον ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές. Ασφαλισμένοι με σοβαρές ασθένειες, όπως οι καρκινοπαθείς των οποίων τα φάρμακα χημειοθεραπείας κοστίζουν ως και τρεις χιλιάδες ευρώ, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αφού πολλοί λόγω κόστους δεν μπορούν να τα προμηθευτούν!

Η κατάσταση αυτή δείχνει το δίκιο των ναυτεργατών και της τελευταίας απεργίας τους, η οποία αναστάλθηκε με αιφνιδιαστική απόφαση των εγκάθετων των εφοπλιστών στην ΠΝΟ. Είναι τουλάχιστον πρόκληση το γεγονός ότι αυτοί που συκοφαντούσαν και έριχναν τόνους λάσπης σε βάρος της απεργίας των ναυτεργατών, όπως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, τώρα να έρχονται να δείχνουν τη συμπάθειά τους στους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη. Χαρακτηριστική περίπτωση η Δημοκρατική Συμμαχία, μετά το παραλήρημα της προέδρου του κόμματος Ντ. Μπακογιάννη σε βάρος των ναυτεργατών και της απεργίας τους, τώρα έρχεται ο βουλευτής του κόμματος Γ. Κοντογιάννης να δηλώσει ότι «όσα συμβαίνουν στον Οίκο Ναύτου προσβάλλουν την αξιοπρέπεια πολιτών που έχουν με συνέπεια ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, καθ' όλη την πορεία του εργασιακού τους βίου»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ