Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΑΒ
Ανακοίνωσε επιβολή κομίστρων

Αποκαλυπτικές ανακοινώσεις του νέου προέδρου στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Στη δίνη της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας και της λειτουργίας του με επιχειρηματικά κριτήρια μπαίνει και το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τα σχέδια της νέας διοίκησης για τον Οργανισμό του Κέντρου.

Το περίγραμμα των σχεδίων έκανε γνωστό χτες στους εργαζόμενους ο νέος πρόεδρος, Παν. Βαχαβιόχος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. «Δεν εγγυώμαι το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ», είπε ο πρόεδρος, για να συνεχίσει με την ανακοίνωση για την επιβολή κομίστρων, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα καταβάλλονται αυτά. Για την εισαγωγή των κομίστρων επικαλέστηκε το αίτημα μιας ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας που ζήτησε να πληρώσει για τη μεταφορά του ασφαλισμένου της με το ΕΚΑΒ. Επειδή, όμως, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ο πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να γενικεύσει το θέμα των πληρωμών απ' τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Είναι ένα επιχείρημα που είχε χρησιμοποιηθεί και στη δεκαετία του 1990, οπότε είχε θεσμοθετηθεί το «ταξίμετρο» στο ΕΚΑΒ, αλλά ακυρώθηκε στην πράξη. Επίσης, ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το ΕΚΑΒ θα ζητήσει να πληρώνεται για τις υπηρεσίες στα γήπεδα καθώς και για την εκπαίδευση για πρώτες βοήθειες προς διάφορους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ