Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Ξεκινά η επίσκεψη του Πάπα

ΑΒΑΝΑ.--

Στο Σαντιάγο ντε Κούμπα αναμενόταν να φτάσει χτες το απόγευμα (τοπική ώρα) ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Βενέδικτος Ι Στ' στα πλαίσια της επίσημης τριήμερης επίσκεψής του στην Κούβα όπου αναμένεται, ανάμεσα στα άλλα, να συναντηθεί την Τρίτη με τον Κουβανό Πρόεδρο, Ραούλ Κάστρο. Συνολικά 800 δημοσιογράφοι από 30 χώρες έχουν λάβει διαπιστευτήρια για να καλύψουν την επίσκεψη του Πάπα στην Κούβα.

Οπως και ο προκάτοχός του Ιωάννης Παύλος Β΄ που εξαπέλυσε επίθεση κατά του σοσιαλισμού λίγο πριν από την επίσκεψή του το 1998, έτσι και ο σημερινός Πάπας, στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Κεντρική Αμερική δήλωσε πως «η μαρξιστική ιδεολογία δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πραγματικότητα και αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια συγκεκριμένη κοινωνία, τότε πρέπει να αναζητήσουμε νέα μοντέλα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παραπάνω δήλωση, υπογράμμισε πως «θεωρούμε την ανταλλαγή απόψεων χρήσιμη. Ο λαός μας θα τον υποδεχθεί με αγάπη και σεβασμό». Πρόσθεσε πως το κουβανικό σύστημα «είναι ένα δημοκρατικό κοινωνικό σχέδιο μιας πραγματικής δημοκρατίας, που ολοένα και βελτιώνεται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ