Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΟΒΙΑ και πολυετείς ποινές κάθειρξης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για 21 κατηγορουμένους για την υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης στην Αιξωνή στη Γλυφάδα. Στο δικηγόρο Δ. Παρασκευόπουλο επιβλήθηκαν 5 φορές ισόβια 19 χρόνια και 5 μήνες, στον επιχειρηματία Τζ. Κωνσταντινίδη ισόβια και 8 χρόνια και στον επιχειρηματία Κ. Γεωργίου ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια. Σε άλλους 16 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές από 10-18 χρόνια κάθειρξη με αναστολή εκτέλεσης της ποινής ως τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Ο γνωστός ποινικολόγος Αλ. Λυκουρέζος καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή και ο δικηγόρος Β. Αγιασοφίτης σε φυλάκιση 4 ετών και 9 μηνών. Ασκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ να προσέλθει ο τότε τμηματάρχης και ο διευθυντής της «αντιτρομοκρατικής», Δ. Χωριανόπουλος και Γ. Φραγκίσκος αντίστοιχα, τέθηκε και από τους κατηγορούμενους προχτές, στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το δικαστήριο δέχτηκε να έρθει ο Δ. Χωριανόπουλος. Να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι κατονομάστηκαν ως «πηγή στοιχείων για να φτάσουν στο σπίτι στο Χαλάνδρι», από τον αξιωματικό της «αντιτρομοκρατικής» Π. Χηνόπουλο. Οι συνήγοροι ζήτησαν να εξεταστεί ο πρώην υφυπουργός Π. Χηνοφώτης.

Σε πλήρη αντίθεση ήταν η περιγραφή του αστυνομικού στο δικαστήριο για το άτομο που είδε στη μοτοσικλέτα με τη φωτογραφική μηχανή, κοντά στην οικία του πρώην υφυπουργού Π. Χηνοφώτη, με την παρουσία του μάρτυρα, μεσίτη στο επάγγελμα, Σ. Καπώνη, που φωτογράφιζε διαμέρισμα προς πώληση. Οι κατηγορούμενοι με διευκρινιστική, όπως είπαν, πολιτική δήλωση, λόγω της εξέτασης μαρτύρων που θα ακολουθήσουν για τις εκρήξεις, ανέφεραν ανάμεσα σε άλλα ότι η δράση της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης έγινε «με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνει ο παραμικρός τραυματισμός τυχαίου προσώπου ή περαστικού. Υπήρξαν διπλά προειδοποιητικά τηλεφωνήματα». Επιπρόσθετα, προσπάθεια κατατρομοκράτησης ατόμων στο ακροατήριο από πλευράς της αστυνομίας χωρίς λόγο και αιτία, καταγγέλθηκε από τους συνηγόρους στο δικαστήριο. Οι συνήγοροι είπαν, ότι κανείς δεν δικαιούται να προσβάλλει την προσωπικότητα και να επιλέγει άτομα από το ακροατήριο για έλεγχο, από την στιγμή που έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα άτομα με μηχανήματα στην είσοδο πριν μπουν στην φυλακή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ