Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καημό με την αστική διαχείριση

«Η Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι - Πράσινοι, οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ (...) ή οι ψηφοφόροι της ΝΔ. (...) Οι διαφορές λοιπόν είναι απολύτως υπαρκτές. Ομως από τη στιγμή που μιλάμε για τη χρεοκοπία των πολιτών και του κράτους, όλες αυτές οι διαφορές που μας έχουν οδηγήσει σε διαφορετικούς σχηματισμούς, είναι δευτερεύουσας σημασίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ, με άλλα λόγια, εκτιμούμε ότι σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να προτάξουμε τις διαφορές μας σε βάρος ενός κοινού αντιμνημονιακού μετώπου. Εδώ τα βρήκαν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπαδήμος. Δεν είναι ντροπή να μην μπορέσουμε να τα βρούμε εμείς;»... Τα παραπάνω δήλωσε χτες η Ρ. Δούρου, στέλεχος του ΣΥΝ, στο ρ/σ της ΝΕΤ.

Εν μέρει έχει δίκιο όταν αναφέρεται στη ΔΗΜ.ΑΡ., στους «Οικολόγους Πράσινους» κι άλλους, αφού είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν απ' όσα τους χωρίζουν. Κοινή επιδίωξή τους η διαχείριση του συστήματος, πανομοιότυπες πολλές από τις προτάσεις τους για το πώς αυτή θα ασκηθεί, κοινή η θέση τους σε ό,τι αφορά στην ΕΕ και τη συμμετοχή της χώρας σ' αυτήν.

Ας μην τσουβαλιάζει όμως και το ΚΚΕ, αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι οι διαφορές του απ' όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Αλλες απαντήσεις δίνουν αυτοί ως προς το πώς θα αντιμετωπιστεί η χρεοκοπία του λαού, και οι απαντήσεις τους δεν την αντιμετωπίζουν, και εντελώς διαφορετική απάντηση δίνει το ΚΚΕ. Αλλη προοπτική «φωτίζει» η πρόταση του ΚΚΕ, εντός και επί τ' αυτά του καπιταλισμού εισηγείται η δική τους.

Οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπαδήμος τα «βρήκαν» ακριβώς γιατί εκπροσωπούν την ίδια τάξη, το συλλογικό συμφέρον της οποίας έθεσαν πάνω από τις επιμέρους διαφορές τους. Οι ΔΗΜ.ΑΡ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, «Οικολόγοι Πράσινοι» μπορούν να τα «βρουν» αφού δεν αντιπαλεύουν για να εγκαταλείψουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους, δεν αντιστρατεύονται την καπιταλιστική ΕΕ, αλλά τη στηρίζουν, και διακινούν όλοι τις ίδιες δηλητηριώδεις για το λαό αυταπάτες ότι μπορεί αυτό το σύστημα να εξανθρωπιστεί, άρα δεν χρειάζεται η ανατροπή του.

Σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ ντροπή θα ήταν να απαρνηθεί την στρατηγική του για την ανατροπή του συστήματος, χάριν κυβερνητικών θώκων, να προδώσει δηλαδή το λαό και τα συμφέροντά του, αποστερώντας του το κόμμα που τον εκπροσωπεί, που μάχεται για τα δίκια του, από χέρι χαμένα όποια κυβέρνηση κι αν διαχειριστεί τις «υποθέσεις» των αστών, που κρατάνε τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «ευδαιμονία» του λαού ήταν η αιτία!!!(2012-12-08 00:00:00.0)
Σπέρνει σύγχυση και αυταπάτες στο λαό(2011-12-22 00:00:00.0)
Αντιδράσεις κομμάτων για ανασχηματισμό(2011-06-18 00:00:00.0)
Νάτες και οι «οικολογικές» πλάτες(2010-04-24 00:00:00.0)
Κέρδισαν όλοι εκτός από το ...ΚΚΕ(2009-06-09 00:00:00.0)
Οι Οικολόγοι Πράσινοι(2009-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ