Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μία η επιλογή μας

«H κοινή ανακοίνωση των 13 εργατικών κέντρων και 8 ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει σήμερα ολόκληρη η εργατική τάξη, μπροστά στη νέα σαρωτική επίθεση κυβέρνησης και τρόικας που για λογαριασμό του κεφαλαίου, με το "μνημόνιο 2" και τους νόμους τους, επιχειρούν να συντρίψουν τους μισθούς, να χτυπήσουν ανεπανόρθωτα τις συμβάσεις, να πλήξουν θανατηφόρα τα εργατικά δικαιώματα. Και η επιλογή αυτή είναι μόνο μία: Δεν πρέπει να περάσει η σφαγή των μισθών και των συμβάσεων. Οι εργάτες δεν πρέπει να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό πίσω από τις θέσεις τους. Ούτε ένα ευρώ μείωση σε μισθούς και μεροκάματα. Υπεράσπιση με κάθε μέσο, με κάθε κόστος των συλλογικών συμβάσεων. Γιατί η παραμικρή υποχώρηση σήμερα, μπροστά στη βάρβαρη επίθεση, θα σημάνει μια νέα βαρβαρότητα, χωρίς τέλος, για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Τίποτα δεν έχει κριθεί

(...) οι εργάτες πρέπει να γνωρίζουν - και πολλοί το γνωρίζουν - όπως το ξέρουν καλά και οι κεφαλαιοκράτες, ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνυπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο, η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή να ψήφισε τους νόμους, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Αλλωστε, παρά τη βιομηχανία ψήφισης και έκδοσης αντεργατικών νόμων τις τελευταίες δεκαετίες, παρά την ύπαρξη στη διακυβέρνηση της χώρας κομμάτων με αντεργατική πολιτική, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους παρεμπόδισαν αντιλαϊκά μέτρα, καθυστέρησαν ανατροπές

Ωρα πανστρατιάς

(...) Ολα τελικά θα κριθούν στο πεδίο των αγώνων ενάντια το κεφάλαιο και την πολιτική του. Ολα θα δοκιμαστούν μέσα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στους κλάδους (...) Από την οργάνωση, τη μαχητικότητα, τη συμμετοχή της ίδιας της εργατικής τάξης, την αποφασιστικότητά της και το αγωνιστικό της πνεύμα, απ' αυτά θα κριθεί πού θα γείρει η πλάστιγγα, σ' αυτή τη μεγάλη ταξική αναμέτρηση. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (...) οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Ηδη σε μια σειρά χώρους δίνουν μικρές και μεγάλες μάχες. Ομοσπονδίες και συνδικάτα προκηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Μπαίνουν μπροστά, για την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε κλάδο. Σε αυτό το δύσκολο έργο απαιτείται συστράτευση όλων των εργαζομένων. Πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη, του κάθε συνδικάτου. Τώρα είναι ώρα πανστρατιάς, ταξικής συσπείρωσης και μάχης» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ