Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαπιστευτήρια με επίθεση στο ΚΚΕ και το κίνημα

Προσπαθούν να πείσουν την πλουτοκρατία και την ΕΕ για την ικανότητά τους να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα και να τσακίσουν το λαό

Με φοβέρες, ψέματα και συκοφαντία στο ΚΚΕ και στο κίνημα, η ΝΔ καταθέτει διαπιστευτήρια σε πλουτοκρατία και ΕΕ
Με φοβέρες, ψέματα και συκοφαντία στο ΚΚΕ και στο κίνημα, η ΝΔ καταθέτει διαπιστευτήρια σε πλουτοκρατία και ΕΕ
Αναπόσπαστο τμήμα της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ αποτελεί η συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ και των εργατικών αγώνων, που εξαπολύουν στελέχη της με ενιαία φρασεολογία και αναπαραγωγή της επικίνδυνης και χυδαίας συκοφαντίας περί «ενίσχυσης των άκρων».

Η επανάληψη τέτοιων και άλλων ιδεολογημάτων, σε συνδυασμό με τη φανατική υπεράσπιση των μέτρων που τσακίζουν το λαό, επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ καταθέτει διαπιστευτήρια στην πλουτοκρατία και τους συμμάχους της στην ΕΕ, σαν ικανός διαχειριστής των συμφερόντων τους, με την επιβολή του αστικού «νόμου και της τάξης» σε βάρος των εργατικών αγώνων και της πολιτικής πρωτοπορίας τους.

«Μου κάνει τεράστια έκπληξη η συμπόρευση των άκρων. Διότι, στην πραγματικότητα, και από άκρα δεξιά μας, και από αριστερά μας, ακούμε μια πρόταση πολιτικής, η οποία λέει: Εξω από την Ευρώπη και έξω από το ευρώ. Και για μένα είναι ανεξήγητο πώς αυτά τα δύο πράγματα συμπορεύονται. Αν υπάρχει ανίερη συμμαχία σε αυτή τη ζωή, είναι αυτή», δήλωσε θρασύτατα (στο ρ/σ της ΝΕΤ) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας.

Είναι πρόκληση πρώτου μεγέθους να προσπαθεί να ταυτίσει τους θιασώτες της μιας ή της άλλης λύσης για την πλουτοκρατία (ευρώ ή δραχμή, έξω από το ευρώ, αλλά μέσα στην Ευρωζώνη) με την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. Η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά με το ΚΚΕ, γι' αυτό καταφεύγουν σε συκοφάντηση των θέσεών του, επειδή πολεμά την αντιλαϊκή τους στρατηγική.

Πιο επιθετικοί μπροστά στα αδιέξοδα

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος δήλωσε (στον Σκάι) ότι «δεν υπάρχουν "ιερές αγελάδες" που δεν τις αγγίζει κανείς. Η Αριστερά, μέχρι σήμερα, έχαιρε μιας ιδιότυπης ασυλίας. Δεν μπορεί, όμως, να είναι η παράταξη εκείνη που εμφανίζεται ως τιμητής των πολιτικών μας πραγμάτων, ασκώντας μονίμως ανέξοδη κριτική, χωρίς να καταθέτει προτάσεις».

Πρόκειται για μια ακόμα εκδοχή της ίδιας συκοφαντικής επίθεσης που στοχεύει κύρια στο ΚΚΕ. Κρύβουν ότι οι θέσεις του Κόμματος βρίσκονταν πάντα στο στόχαστρο των αστών, τόσο με πολιτική αντιπαράθεση, όσο και με προβοκάτσιες και απειλές, που δεν έπιασαν τόπο, γι' αυτό σκυλιάζουν οι αστοί και τα κόμματά τους. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση διεξόδου ρεαλιστική, στον αντίποδα της βαρβαρότητας που οι ίδιοι υπηρετούν και αυτό είναι που σε συνθήκες κρίσης και αναταράξεων στο αστικό σύστημα, τους κάνει πιο επιθετικούς απέναντι στο λαό, το κίνημα και το Κόμμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής της γραμματείας προγράμματος Ευρ. Στυλιανίδης ομολόγησε (στο Ράδιο 9) ότι «γίνεται για πρώτη φορά μία μετωπική αντιπαράθεση σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο με την αριστερά», επιβεβαιώνοντας ότι στο στόχαστρο βρίσκεται το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ και πως για να το πλήξουν δε διστάζουν να καταφύγουν στην προβοκάτσια.

«Δεν διστάζουμε να καταγγείλουμε κάποιες ακτιβιστικές συμπεριφορές ορισμένων δυνάμεων της αριστεράς που στο παρελθόν π.χ. έκαναν ανθρωποαλυσίδες να εμποδίσουν την κάθοδο των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά, έκαψαν το κέντρο της Αθήνας» (!), συμπλήρωσε θρασύτατα, προσπαθώντας να ταυτίσει στις λαϊκές συνειδήσεις τις προβοκάτσιες των μηχανισμών του αστικού κράτους, με το μαζικό και οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα.

Ξεδιάντροποι συκοφάντες

Tη σκυτάλη της συκοφαντίας πήρε και ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος. Μιλώντας χτες στη Βουλή, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας και απευθυνόμενος με θράσος στον παριστάμενο βουλευτή του Κόμματος, Γ. Μαυρίκο, είπε: «Εγώ δεν έκλεισα ούτε την Πιρέλλι, ούτε κρουαζιερόπλοια. Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση σήμερα έχει και η αριστερά. Αυτή η αριστερά. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τη χώρα». Ξεπερνώντας κάθε όριο φαιδρότητας, συμπλήρωσε ότι «ο Μαρξ έλεγε τότε γκρεμίστε και μέσα από το σκοτάδι του καπιταλισμού θα προκύψει το φως του σοσιαλισμού. Αυτά έλεγε τότε, αυτά κάνετε τώρα»!

Ο ίδιος ανέλαβε ρόλο λαγού για τη σχεδιαζόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, λέγοντας ότι «όταν στη Γερμανία τα όρια ηλικίας είναι στα 67 και στη Γαλλία τα 65 πώς πάμε εμείς όταν εδώ παίρνεις σύνταξη στα 45»! Αμεση ήταν η απάντηση του Γ. Μαυρίκου, ο οποίος, αφού παρατήρησε ότι «εκτός από την αγορά υπάρχουν και οι αγοραίοι» υπενθύμισε στον Γιακουμάτο ότι ήταν υπουργός Εργασίας και φταίει μεταξύ άλλων και για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ως εκ τούτου, αντί να απολογείται, έρχεται και κάνει τον τιμητή.

Μαζί οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας λεηλατώντας τα Ταμεία, είπε ο Γ. Μαυρίκος και τόνισε: «Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει, οι εξετάσεις που δίνετε θα αποτύχουν», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε «απαράδεκτα και παραμύθια» τα όσα είπε ο Γ. Γιακουμάτος για συντάξεις που δίνονται στα 45, προσθέτοντας ότι θα φτάσουμε στο σημείο «να παίρνουμε σύνταξη στα 80».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ