Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ»
Νομιμοποιούν τις παράνομες εκχερσώσεις

Ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ακίνητη περιουσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με το ΚΚΕ να καταγγέλλει την παράδοση - με συνοπτικές και ενίοτε ρουσφετολογικές διαδικασίες - της δημόσιας γης στις κερδοσκοπικές ορέξεις του κεφαλαίου.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, σχολιάζοντας ενδεικτικά το άρθρο 29 του νομοσχεδίου, τόνισε ότι «γίνεται απόπειρα να νομιμοποιηθούν όλες μα όλες οι παράνομες εκχερσώσεις δημόσιων και ιδιωτικών δασών που αποδόθηκαν σε γεωργική χρήση», σημειώνοντας ότι με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις «θα νομιμοποιούνται και θα αναγνωρίζονται ιδιοκτήτες δημόσιας και ιδιωτικής δασικής γης και αναδασωτέων εκτάσεων όσοι εκχέρσωσαν και καταπάτησαν». Μάλιστα κατήγγειλε την απαράδεκτη ρύθμιση στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο βοσκοτόπια τα οποία παραχωρήθηκαν θα είναι δυνατόν να αγοραστούν από ιδιώτες με τίμημα ακόμη και το ένα τρίτο της αντικειμενικής τους αξίας.

Η Διαμάντω Μανωλάκου καταψήφισε και ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η απασχόληση αλλοδαπών εργατών γης με τον εργοδότη να υποχρεώνεται να τους ασφαλίσει μόνο για διάστημα δύο μηνών. Οπως επισήμανε, με τη ρύθμιση «ζημιώνεται ο ΟΓΑ, ένας ασφαλιστικός φορέας δηλαδή που έχει προβλήματα αφού μειώνεται σε δίμηνο από εξάμηνο η εισφορά. Δεν κατοχυρώνονται τα δικαιώματα του μετανάστη αφού αν δουλέψει περισσότερο από ένα δίμηνο ο εργοδότης μπορεί να μην καλύψει τις εισφορές». Η τοποθέτηση του ΚΚΕ σκόπιμα διαστρεβλώθηκε από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριο Ροντούλη, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΚΕ για «ανθελληνικές θέσεις», λέγοντας πως «νοιάζεστε για τους ξένους και όχι για τους Ελληνες εργάτες». Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Δ. Μανωλάκου που τόνισε ότι από το ΛΑ.Ο.Σ. «διαστρεβλώνεται η θέση του ΚΚΕ. Προσπαθεί να δικαιολογηθεί γιατί ψήφισε το μνημόνιο και τώρα χύνει ...μαύρο δάκρυ για τη φτώχεια του ελληνικού λαού. Σε αυτή την άγρια πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμπορευτής είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ