Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Παρεμβάσεις σε ΔΕΗ - ΟΑΕΔ

Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν χτες το πρωί, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής και των σωματείων που συμμετέχουν σε αυτή, καλώντας το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα σε καμία εργατική λαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα, απαίτησαν από τη διεύθυνση του υποκαταστήματος, να γίνει επανασύνδεση σε σπίτι ανέργου, ο οποίος δεν είχε να πληρώσει το λογαριασμό.

Στις «ουρές» των ανέργων, στον ΟΑΕΔ της Καλλιθέας, βρέθηκαν επίσης, χθες, μέλη της Επιτροπής Ανέργων Νέας Σμύρνης και της Επιτροπής Καλλιθέας, απαιτώντας να παρθεί πίσω το μέτρο της κυβέρνησης -το οποίο από χθες τέθηκε σε εφαρμογή- για μειώσεις στα επιδόματα των ανέργων. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οικογένειες, απλοί άνθρωποι, που εκείνη την ώρα βρέθηκαν στον ΟΑΕΔ για να λάβουν το επίδομά τους, εξέφρασαν έντονα την αγανάκτηση, την ανησυχία αλλά και το φόβο τους για το αύριο με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν πέρα τις υποχρεώσεις τους -φαγητό, δάνεια, λογαριασμούς, φροντιστήρια, κ.ά.

Νέες κινητοποιήσεις και συσκέψεις

Σήμερα Τρίτη: Στις 10 π.μ. συγκέντρωση στη ΔΕΗ Αιγάλεω διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, ενώ στις 7 μ.μ., πραγματοποιεί σύσκεψη για τη δημιουργία Επιτροπής Ανέργων της Λαϊκής Επιτροπής.

Στη Λάρισα, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του γυμναστηρίου του 27ου Δημοτικού Σχολείου, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ιπποκράτη, καλεί τους κατοίκους σε ανοιχτή συνέλευση, όπου θα συζητηθούν οι συνέπειες των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης και η οργάνωση πάλης των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σε Εφορίες και ΟΑΕΔ(2013-01-18 00:00:00.0)
Πέτυχε επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι άπορης οικογένειας(2012-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ