Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φτιάχνει κλίμα συκοφαντίας και καταστολής

Αξιοποιεί τις προβοκάτσιες για να χτυπήσει το κίνημα με ένταση της αστυνομοκρατίας και «κοινωνικό αυτοματισμό»

Τη συκοφαντία, την καταστολή και τον κοινωνικό αυτοματισμό επιστρατεύει η κυβέρνηση σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος, θέλοντας να αξιοποιήσει στο έπακρο τις προβοκάτσιες που εξυφαίνονται ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μάρτη. Χτες, μετά τα επεισόδια στη Ρόδο, υπό τον Λ. Παπαδήμο, συνεδρίασε διυπουργική επιτροπή, στην οποία αποφασίστηκε οι παρελάσεις να γίνουν κανονικά, με αυξημένη αστυνομική παρουσία. Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, επιχειρείται η συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος, το οποίο καταγγέλλεται συλλήβδην για «ανομία».

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση σημειώνει ότι «τα φαινόμενα βίας και ανομίας επιβάλλουν, παράλληλα με την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την εγρήγορση του συνόλου της κοινωνίας. Πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, εκπαιδευτικός κόσμος και κοινωνικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν στην προστασία των πολιτών και των δημόσιων αγαθών, καθώς και στην αποτροπή πράξεων που πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αποδοκιμάζοντας και απομονώνοντας όσους τις διαπράττουν».

Την ίδια ώρα, βέβαια, η κυβέρνηση σιωπά για τις παραστρατιωτικές ομάδες που απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα και οι οποίες διαλαλούν την εκπαίδευσή τους για μάχες σε αστικό περιβάλλον, δραστηριότητα την οποία το αρμόδιο υπουργείο καλύπτει σαν «ιδιωτική»!

Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής ζήτησε χτες «συνολική καταδίκη της βίας» επειδή «δεν μπορούμε να πάμε με τέτοιους όρους σε εκλογές». Ευκαιρία για συνολική επίθεση στο κίνημα βρήκε ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Μ. Βορίδης, ο οποίος ζήτησε «να αστυνομευτεί αποτελεσματικά η παρέλαση». Στο ίδιο πνεύμα, τσουβάλιασε το ΚΚΕ κάτω από τον γενικό τίτλο «αριστερά», για να πει ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις «που καλλιεργούν αυτό το κλίμα», όταν αποδεδειγμένα πρωταγωνιστές στις προβοκάτσιες αυτού του είδους είναι μηχανισμοί που αξιοποιούνται από το κράτος, με αναφορές σε ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπρησμός της «Μαρφίν», 10 χρόνια μετά(2020-05-07 00:00:00.0)
Βία ασκούν το κεφάλαιο και το αστικό κράτος(2011-07-10 00:00:00.0)
Εξετάσεις στην αστική τάξη(2011-05-17 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα άγριας αστυνομικής βίας(2011-01-15 00:00:00.0)
Αλλα λόγια αφού πρώτα επιτέλεσε το ρόλο του(2009-08-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αστυνομικών(2009-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ