Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Παναττική απεργία την Πέμπτη

Υποσκάπτουν την απεργία στα ναυπηγεία οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

Συναγερμό στον κλάδο του Μετάλλου σημαίνουν οι ταξικές δυνάμεις, οι οποίες καλούν τους μεταλλεργάτες να προχωρήσουν σε 24ωρη παναττική απεργία μεθαύριο Πέμπτη 15 Μάρτη και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 11 π.μ., κάτω απ' τα πανό του ταξικού κινήματος.

Η Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΟΕΜ) έχει πάρει απόφαση για απεργία μόνο στη Ναυπηγική Βιομηχανία (Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά). Ωστόσο, ακόμη και αυτήν την απεργία οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού την υποσκάπτουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η ΠΑΣΚΕ αποφάσισε ...4ωρη στάση εργασίας. Και αυτό όταν η διοίκηση του ναυπηγείου έχει εξαγγείλει εκ περιτροπής εργασία με δύο μέρες δουλειά τη βδομάδα, ενώ δεν έχει αποκλείσει και το «λουκέτο». Αλλά και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, η απόφαση για 24ωρη απεργία πάρθηκε κάτω απ' την πίεση των εργαζομένων, την ώρα που οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού επιδίωκαν και εκεί τη μετατροπή της σε στάση εργασίας.

Την ίδια στιγμή τα ταξικά συνδικάτα έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη. Χτες το πρωί, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», πραγματοποιήθηκαν - μαζί με τις κατά τόπους Λαϊκές Επιτροπές - μαζικές εξορμήσεις στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτου ΚΑΡΕΝΤΑ (του ομίλου ΚΟΣΜΟΚΑΡ), σε Κάτω Πατήσια, Αργυρούπολη, Πειραιά και Μαρούσι, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη μεθαυριανή απεργία, αλλά και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις πρόσφατες απολύσεις και τη μείωση μισθών που ήδη εφαρμόζει η εργοδοσία. Σήμερα το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις στο Μέταλλο θα προχωρήσουν σε μαζική εξόρμηση στο εργοτάξιο της ΠΕΤΡΟΛΑ. Τα ταξικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα αποκρούσουν τις επιδιώξεις των εργοδοτών, οι οποίοι επιχειρούν να ισοπεδώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης.

Οι ταξικές δυνάμεις διεκδικούν: Οχι στο κλείσιμο των ναυπηγείων που προωθούν συγκυβέρνηση και ιδιοκτήτες τους, βάζοντας ταφόπλακα και στη Ζώνη. Να περάσουν άμεσα σε κρατικό έλεγχο, διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα. Σύνδεση των πραγματικών αναγκών της χώρας σε πλοία με τις παραγωγικές δυνατότητες της ναυπηγικής βιομηχανίας. Ενιαίο 100% δημόσιο φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας που θα σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία. Καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγώνα μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, «για να γίνουμε ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ