Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκβιάζουν και τρομοκρατούν

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των εγκληματικών νόμων με τους οποίους η συγκυβέρνηση έκοψε και πάλι τις συντάξεις και λήστεψε ό,τι είχε απομείνει από την περιουσία των Ταμείων και οι αρμόδιοι ξανάρχισαν τα τροπάρια της τρομοκρατίας. Δεν πέρασαν ούτε μερικά 24ωρα, από τις δημόσιες διαβεβαιώσεις τους ότι με το PSI , «σώθηκε» η χώρα, «σώθηκαν» τα Ταμεία και οι συντάξεις και ξανάπιασαν την «τέχνη» των εκβιασμών.

Ετσι ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, ξαναβγήκε για να απειλήσει τους συνταξιούχους ότι ο Οργανισμός θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας στο τέλος του χρόνου. Την ίδια στιγμή βέβαια διαβεβαίωνε ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί με νέο δανεισμό δίνοντας ως ενέχυρο τα νέα μειωμένα ομόλογα που θα 'χει στα χέρια του το ΙΚΑ, μετά το «κούρεμα».

Στις πλάτες συνταξιούχων και εργαζομένων επαναλαμβάνεται αυτό το άθλιο προπαγανδιστικό παιχνίδι του καρότου και του μαστίγιου. Αφού «έγδαραν» τους συνταξιούχους για το «καλό τους», όπως τους είπαν, τώρα, απειλούν και πάλι, ότι το μαρτύριο δεν τελειώνει, ότι η «σωτηρία» που τους υποσχέθηκαν είναι ακόμα μακριά, ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα... Αλλά παρόλα αυτά δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί τα προβλήματα και πάλι θα αντιμετωπιστούν!

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουν στους νέους εκβιασμούς. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να φοβηθούν. Πρέπει μόνο να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό τους, ότι απέναντί τους στέκεται ένας εσμός που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Εχουν έναν σκληρό, απάνθρωπο ταξικό αντίπαλο που εφαρμόζει με σχέδιο και αποφασιστικότητα την ίδια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή η πολιτική δεν θα αλλάξει. Αυτή η πολιτική μόνο ανατρέπεται. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να στρατευθούν ακόμα πιο πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, απαιτώντας ανθρώπινες συντάξεις και επιστροφή όλων των κλεμμένων από την περιουσία των Ταμείων που καταλήστευσαν διαχρονικά κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία. Με τον αγώνα τους να τρομοκρατήσουν εκβιαστές και τρομοκράτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι «συντάξεις - μαϊμού» και τα μεγάλα ψέματα(2012-08-17 00:00:00.0)
Ξεδιάντροπη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων(2012-03-07 00:00:00.0)
Ψέμα και κοροϊδία για το «κούρεμα» στα Ταμεία(2012-02-25 00:00:00.0)
Καλούν σε συναγερμό για συντάξεις - Ταμεία(2011-12-10 00:00:00.0)
Επανέρχεται με νέους εκβιασμούς(2011-12-09 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν νέο «ψαλίδισμα» στις συντάξεις(2010-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ