Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπόσχεται «ανάπτυξη» σε βιομήχανους και τραπεζίτες

Στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής προπαγάνδας η επίθεση στο κίνημα και στο ΚΚΕ

Η ανάπτυξη, που σφαγιάζει τα εργασιακά δικαιώματα και εξαθλιώνει το λαό για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλίων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ, διακήρυξε ο Α. Σαμαράς, διεκδικώντας για το κόμμα του πρωταγωνιστικό ρόλο για την υλοποίηση των άγριων αντιλαϊκών μέτρων, στη νέα κυβερνητική συμμαχία του κεφαλαίου.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε τα μέτρα που στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη με τους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες με τους οποίους είχε χτες διαδοχικές συναντήσεις. «Δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη. Εμείς τα λέγαμε από την αρχή και μας λοιδορούσαν, τώρα την ανάπτυξη την προβάλλουν όλοι, ενώ το κλίμα αλλάζει ακόμη και στην Ευρώπη», φέρεται να είπε ο Α. Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υιοθέτησε το σύνολο σχεδόν των θέσεών τους, λέγοντας ότι «πολλά από τα αιτήματά τους αποτελούν και θέσεις της ΝΔ», ενώ τους υποσχέθηκε συμβουλευτικό ρόλο «δίπλα του». Επίσης, ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από κάθε Επιμελητήριο για το νομό του, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ή σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα. Δεν παρέλειψε βέβαια να υποσχεθεί ότι θα πατάξει και το παρεμπόριο.

Εφ' όλης της ύλης ήταν και η συνάντηση που είχε στη συνέχεια με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, με δεδομένη τη θερμή στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ στην ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από το PSI, διερευνήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, ενώ συζητήθηκε «η ανάγκη στήριξης της προσπάθειας ανάπτυξης της χώρας από το τραπεζικό σύστημα».

Στο υποκριτικό ενδιαφέρον του Α. Σαμαρά για την ελάφρυνση των δανείων των φυσικών προσώπων, οι τραπεζίτες ουσιαστικά απέκλεισαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, επικαλούμενοι ότι ήδη προχωρούν σε ρυθμίσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τα λεφτά τους.

Η «ανάπτυξη» θα είναι το θέμα που θα κάνει σημαία η ηγεσία της ΝΔ μπροστά στις εκλογές, προβάλλοντας ταυτόχρονα το ρόλο της ως σταθερό πυλώνα του αστικού συστήματος. «Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα εκτιμήσει την υπεύθυνη στάση μας, θα επιλέξει τη σταθερότητα, την παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο της ανάκαμψης και ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Χαρακόπουλος μετά τη συνεδρίαση της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, με θέμα την επικοινωνιακή τακτική ενόψει των εκλογών.

Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της τακτικής αποτελεί η συκοφαντική και χυδαία επίθεση κατά των εργατικών αγώνων και του ΚΚΕ. «(Η Αριστερά) επηρέασε δυστυχώς τα πράγματα αρνητικά, είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση», υποστήριξε θρασύτατα ο αναπληρωτής τομεάρχης Γ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας ξεδιάντροπα ότι «σήμερα η αριστερά επενδύει στην εξαθλίωση».

Ο ίδιος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές είναι αναπόφευκτη, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. «Αν δεν επιτευχθεί αυτό (σ.σ. η αυτοδυναμία), η ΝΔ σαφέστατα θα προσπαθήσει να βρει δρόμους συνεννόησης πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο που είναι συγκεκριμένο», δήλωσε (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ