Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση ΚΚΕ για την κατάσταση σε ΟΑΚΑ και Αγ. Κοσμά

Η κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και στον Αγ. Κοσμά εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του γγΑ Π. Μπιτσαξή, ότι το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά μετά το καλοκαίρι θα κλείσει και θα παραδοθεί στην Πολιτεία, προφανώς για εμπορική εκμετάλλευση, αποτέλεσε το αντικείμενο Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη, Γιάννη Γκιόκα, Λιάνας Κανέλλη, Κώστα Καζάκου, Βέρας Νικολαίδου, προς τον υπουργό Πολιτισμού Τουρισμού. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν τα εξής:

«Η κατάσταση στα δυο Ολυμπιακά Κέντρα του ΟΑΚΑ και του Αγ. Κοσμά παρά τις καθημερινές εκκλήσεις του ΣΕΓΑΣ προπονητών, αθλητών, σωματείων προς τους υπεύθυνους είναι τραγική.

Αθλητές και προπονητές είναι αναγκασμένοι να κάνουν προπόνηση σε δύσκολες συνθήκες αφού ο χώρος έχει πολλά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια των αθλητών. Οι εγκαταστάσεις δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και πολύ καιρό, δίχως θέρμανση, δίχως ζεστό νερό στα αποδυτήρια με πολλά προβλήματα καθαριότητας.

Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν εμπόδια σε αθλητές υψηλού επιπέδου που προετοιμάζονται για τους αγώνες τόσο του κλειστού στίβου όσο και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Η εγκατάλειψη αυτών των χώρων που ανακαινίστηκαν πριν το 2004 με χρήματα του λαού δημιουργεί ανησυχία και οργή στον κόσμο του αθλητισμού μετά και από τις επίσημες δηλώσεις των υπευθύνων ότι, μετά το καλοκαίρι, το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά φεύγει από τον αθλητισμό και θα δοθεί στην πολιτεία για... αξιοποίηση.

Αξιοποίηση η οποία, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αφορά δράσεις εκτός αθλητισμού που έχουν να κάνουν με εμπορική χρήση της περιοχής. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες συνδέουν το σχέδιο με το αντίστοιχο που υπάρχει για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πώς θα αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ