Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Μάθημα αλληλεγγύης στα παιδιά των ανέργων

Οικονομική βοήθεια για τη στήριξη των οικογενειών των ανέργων δόθηκε από την ΕΔΟΝ Κύπρου στα πλαίσια της εκστρατείας «Κάλαντα Αλληλεγγύης»

Ο Χ. Καράμανος παραδίδει στον Γ. Πέρρο την οικονομική βοήθεια από την εκστρατεία διεθνιστικής αλληλεγγύης
Ο Χ. Καράμανος παραδίδει στον Γ. Πέρρο την οικονομική βοήθεια από την εκστρατεία διεθνιστικής αλληλεγγύης
Ενα μάθημα για τη δύναμη της αλληλεγγύης από κάθε εργάτη προς κάθε εργάτη και κάθε λαϊκή οικογένεια πήραν το Σάββατο το απόγευμα παιδιά ανέργων και εργαζομένων που συμμετείχαν στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ. Με το σύνθημα «Για να αποκτήσουν τα παιδιά μας ζωή με δικαιώματα πρέπει να ανατρέψουμε το σύστημα που γεννά την ανεργία» να δίνει το στίγμα της εκδήλωσης, τα παιδιά έπαιξαν, άκουσαν παραμύθι, πήραν δώρα, ενώ οι γονείς τους γνωρίστηκαν μεταξύ τους και κουβέντιασαν για τις δραματικές συνέπειες που έχει η ανεργία και η καπιταλιστική κρίση στις οικογένειές τους.

Οπως σημείωσε η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έχουμε μια λέξη, την αλληλεγγύη, που σημαίνει όταν έχουμε προβλήματα να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να μην υπάρχουν άνθρωποι χωρίς φαγητό, ρεύμα, νερό, βιβλία. Αυτό πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας, την ταξική αλληλεγγύη μέσα στον αγώνα που θα οδηγήσει στην ανατροπή αυτού του συστήματος.

Μια σημαντική πρωτοβουλία διεθνιστικής αλληλεγγύης πήρε η ΕΔΟΝ Κύπρου και το μαζικό λαϊκό κίνημα της χώρας για την οικονομική ενίσχυση των Επιτροπών του ΠΑΜΕ και συγκεκριμένα των δράσεων που αφορούν τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους. Η φετινή καθιερωμένη εκστρατεία «Κάλαντα Αλληλεγγύης» (Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012) ήταν αφιερωμένη στα παιδιά των ανέργων της Ελλάδας και αγκαλιάστηκε και από τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εργαζόμενους, με εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλη την Κύπρο, ενώ αξιοποιήθηκαν και σχολικές γιορτές, παιδικές ζωγραφιές, θεατρικές παραστάσεις, γράμματα αλληλεγγύης των παιδιών. «Ηταν μια εκστρατεία από τα παιδιά για τα παιδιά», σημείωσε ο γραμματέας του ΚΣ της ΕΔΟΝ, Χάρης Καράμανος, τονίζοντας πως «δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που μαστίζει και την Ελλάδα». «Τα δικά σας προβλήματα, οι δικοί σας σκόπελοι είναι και δικοί μας», είπε.


«Μας δίνει κουράγιο η προσπάθειά σας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στους δικούς σας αγώνες», είπε ο Γιώργος Πέρρος, παίρνοντας το λόγο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, Δημήτρης Παλμύρης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ