Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πλασάρουν για «νέα» τη σάπια πολιτική τους

Κοινός τόπος όλων των υποψηφίων για την προεδρία, η στρατηγική της κυβέρνησης Παπαδήμου, την οποία υπηρετούν

Σαν «νέα αφετηρία» με στόχο τον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων στην ξοφλημένη σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να εμφανίσουν τις εσωκομματικές εκλογές οι υποψήφιοι διάδοχοι του Γ. Παπανδρέου, την ίδια ώρα που ακονίζουν τα μαχαίρια για εφαρμογή νέων σκληρών μέτρων τους επόμενους μήνες.

Σ' αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ο Ε. Βενιζέλος, που αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα για την αρχηγία στις 9 Μάρτη, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη του χτες στον «ΑΝΤ1» και ενόψει των εθνικών εκλογών δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί με νέους όρους, με τη νέα του ηγεσία, με το νέο του πολιτικό λόγο και θα κριθεί με βάση την ειλικρίνεια των προθέσεών του και κοιτώντας το λαό κατάματα». Ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και μετά τις εκλογές, είπε: «Η λύση που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τον τόπο είναι επώδυνη, αλλά είναι συγκεκριμένη, εφικτή και ασφαλής».

Από την πλευρά του, ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας Χρ. Παπουτσής, φορώντας το «φερετζέ» του αντιμνημονιακού, με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση υποστήριξε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μετάλλαξη ή τουλάχιστον έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί μετάλλαξη και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει κρατήσει τον κόσμο μακριά, επιφυλακτικό και με κάθε τρόπο αγωνιά για το μέλλον του κινήματος». Ο ίδιος προσπάθησε να σπείρει αυταπάτες περί «προοδευτικής στροφής» του ΠΑΣΟΚ σε μια απόπειρα να κρύψει ότι στηρίζει τη συνέχιση της αντιδραστικής πολιτικής.

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό, που στήνεται στο στρατόπεδο της σοσιαλδημοκρατίας, η προαναγγελία ίδρυσης πολιτικού φορέα από τους Λ. Κατσέλη - Χ. Καστανίδη με «αντιμνημονιακά συνθήματα» και άλλους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να υπηρετήσει νέα αναχώματα, με στόχο την αποτροπή τη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων. Με τον ίδιο στόχο, προχτές, έξι ανεξάρτητοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Θεοδωρίδης, Αμοιρίδης, Παραστατίδης, Μιχελογιαννάκης, Ναταντζί, Παπαμανώλης) με ένα κείμενο «πολιτικών θέσεων» δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες θέλουν τα συγκεκριμένα στελέχη να επιδιώκουν συνεργασία με τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Εξάλλου, χτες 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητούν να «παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών». Οπως ανακοινώθηκε και επίσημα χτες, η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ