Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Δήλωσαν αποφασισμένες

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Αποφασισμένες να συνεχίσουν με ακόμα πιο δυναμική συμμετοχή και κινητοποίηση στο πλευρό του σωματείου και των απεργών δήλωσαν οι γυναίκες των χαλυβουργών στη σύσκεψή τους την Κυριακή. Με τη στάση αυτή η επιτροπή των γυναικών δίνει απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των μηχανισμών τους να τρομοκρατήσουν τους απεργούς και να σπάσουν τον αγώνα τους. Ολο και περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται τη σημασία της μάχης, με αποτέλεσμα να προσεγγίζουν την επιτροπή, να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και τις πρωτοβουλίες της.

«Οι χαλυβουργοί σήκωσαν το κεφάλι και σε μας αρμόζει να σταθούμε δίπλα τους. Ανοίξανε όχι δρόμο, αλλά λεωφόρο ολόκληρη και τώρα πρέπει να τη διαβούμε όλοι», δηλώνουν με θάρρος και αποφασισμένες να σταθούν με το κεφάλι ψηλά. Η Επιτροπή οργανώνει τα επόμενα βήματά της: την Πέμπτη, με αφορμή τη μέρα της γυναίκας, θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας για να διεκδικήσουν να μη χαθεί ούτε ένα ένσημο για το διάστημα της απεργίας, για να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και να παγώσουν τα δάνεια των οικογενειών τους για ένα χρόνο. Στο πλευρό τους, θα βρεθεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ενώ το απόγευμα θα προχωρήσουν από κοινού σε εκδήλωση στην πύλη του εργοστασίου.

Επί τάπητος τέθηκε την Κυριακή και το ζήτημα των οικογενειών που έχουν παιδιά που σπουδάζουν εκτός Αθήνας. Η ανυπαρξία φοιτητικών Εστιών και οι περικοπές ακόμα και στο δικαίωμα των φοιτητών στη σίτιση, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση και οι γυναίκες των χαλυβουργών σκέφτονται να αναλάβουν δράση και γι' αυτά τα ζητήματα και να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ