Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανάγκη για συνειδητή οργανωμένη πάλη...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ακόμη απορίες για το ... «μέχρι πού θα πάει το πράγμα» υποθέτουμε ότι τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου για ασφαλιστικό, εφάπαξ και αποζημιώσεις τις έλυσαν!

Θέλουν να (μας) πάνε μέχρι το τέλος, στην κατάργηση και του ελάχιστου τελευταίου δικαιώματος. Θέλουν να μας τελειώσουν και γι' αυτό πρέπει να τους τελειώσουμε εμείς πριν προλάβουν να το κάνουν.

Η κρίση (τους), βλέπετε, είναι τόσο μεγάλη που δεν ...προλαβαίνουν ούτε να τηρήσουν τα προσχήματα. Μόνο η τρομο-λαγνεία και η καταστολή τούς έχουν μείνει. Δεν μπορούν να πείσουν και θέλουν να φοβίσουν.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όλα αυτά που κάνουν δεν είναι μόνο δείγμα της επιθετικότητάς τους, είναι και δείγμα του δικού τους φόβου. Και ένα πράγμα φοβούνται: Τη συνειδητή, οργανωμένη πάλη του λαού για την ανατροπή τους και την ανατροπή του συστήματός τους.

ΩΣΤΕ «βαρύ αλλά δίκαιο» είναι το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο! Ετσι είναι αν έτσι νομίζει, όμως μάλλον η λογική ...πάει περίπατο με τέτοιες δηλώσεις.

Θέλει μήπως να μας εξηγήσει πού ακριβώς βρίσκει τη ...Δικαιοσύνη στο να πληρώνει κανείς νοίκι στο κράτος για ένα σπίτι που με τεράστιες δυσκολίες αγόρασε και το κράτος να τα δίνει τα λεφτά αυτά κατευθείαν στις τράπεζες που κατάσχουν σπίτια και στους μεγαλοεργολάβους που παίρνουν συνεχώς πανωπροίκια για τα δημόσια έργα;

Φυσικά είναι προφανές πώς αντιλαμβάνεται την έννοια του δικαίου αυτή η κυβέρνηση: Στο αν ...μοιράζεται ορθά στο λαό το κόστος της κρίσης του κεφαλαίου. Αν μοιραζόμαστε αναλογικά τη διατήρηση των κερδών και των υπερκερδών του.

Λογικό, αφού υπάρχουν πάντα δύο δίκαια, του εργαζόμενου και του κεφαλαιοκράτη. Το θέμα είναι ποιο θα υπερισχύσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ