Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μας δίνετε δύναμη!»

Νεολαιίστικη διεθνιστική αλληλεγγύη, δείγμα του πόσο έχει συγκινήσει και εμπνεύσει ο παλικαρίσιος αγώνας των απεργών χαλυβουργών εκφράστηκε στη μεγάλη συναυλία τη Κυριακή το μεσημέρι, όπου παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Χάρης Καράμανος, ΓΓ της Ενιαίας Δημοκρατικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΔΟΝ) της Κύπρου και ο Δημήτρης Παλμύρης, από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ).

«Από εδώ ενώνουμε τη φωνή μας και ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με όλους εσάς που αντιστέκεστε ενάντια σε αυτή την ανελέητη επίθεση, διεξάγοντας αυτό το δύσκολο αγώνα», τόνισε ξεκινώντας το χαιρετισμό του ο Χ. Καράμανος και συμπλήρωσε: «Ενα αγώνα τιμής και αξιοπρέπειας, ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας, ενάντια στην αυθαιρεσία των μαζικών απολύσεων, ενάντια στην επιβολή εξευτελιστικών όρων εργασίας, ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της συλλογικής σύμβαση, ενάντια σε ένα σάπιο και βάρβαρο σύστημα τον καπιταλισμό».

Παίρνοντας το λόγο ο Δ. Παλμύρης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η ΠΟΔΝ ως εκφραστής του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού νεολαιίστικου κινήματος, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η πάλη της νεολαίας για ανατροπή του ιμπεριαλισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη του εργατικού κινήματος. Γι' αυτό στεκόμαστε συμπαραστάτες στον αγώνα σας και εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και στήριξη. Μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε με πείσμα τον αγώνα μας για την ανατροπή του ιμπεριαλισμού, για την οικοδόμηση του κόσμου της ειρήνης, της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης. Του κόσμου όπου ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα ωφελούν αυτούς και όχι τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ