Κυριακή 4 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οχι στην κοροϊδία

«Την απόφαση για τη "ΔΩΔΩΝΗ" δε θα την πάρει το χρεοκοπημένο τραπεζικό κατεστημένο, αλλά πρέπει να την πάρει η Ελληνική Βουλή».

Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί Ηπείρου και το Σωματείο Εργαζομένων, ακόμα και τώρα που η Αγροτική έχει δρομολογήσει οριστικά την ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Ετσι, οι «αγροτοπατέρες» από κοινού με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, συνεχίζουν το σίριαλ του εμπαιγμού και της κοροϊδίας των αγροτών και των άλλων εργαζομένων.

Τι λένε ουσιαστικά οι τύποι; Οτι για να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στη Βουλή, εκεί που με τις ψήφους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και από κοντά ο ΛΑ.Ο.Σ., ψηφίστηκαν τα μνημόνια και κινήθηκε η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτό έκαναν πάντα, αυτό κάνουν και τώρα με κύριο στόχο να εξουδετερώσουν τη λαϊκή αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Παρότι εδώ και 1 χρόνο υπάρχει η απόφαση κυβέρνησης - τρόικας για το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», που συνδέεται και με την πολιτική συρρίκνωσης του ομίλου της ΑΤΕ των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι συμβιβασμένες με την κυρίαρχη πολιτική ηγεσίες στο αγροτικό και εργατικό κίνημα εξακολουθούν να σπέρνουν αυταπάτες και να ζητούν λύσεις από τους ίδιους τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η φτωχομεσαία αγροτιά και οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με όλους αυτούς που θελημένα ή μη τρέφουν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν από το ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Ο αγώνας αυτός είναι πρώτα από όλα πολιτικός, ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, δένει με την προοπτική και διεκδίκηση μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ