Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στοχοποιούν λαούς και κινήματα

Ενας σύνθετος και πολυπλόκαμος μηχανισμός από στρατιωτικούς και παραστρατιωτικούς μηχανισμούς, ενδεδυμένοι και με το μανδύα των «μη κυβερνητικών οργανώσεων», διαμορφώνεται στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έτοιμος να αναλάβει ρόλο σιδερένιας γροθιάς ενάντια στους λαούς και στα κινήματά τους. Το πλαίσιο δράσης αυτού του μηχανισμού καθορίζεται από τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟικού δόγματος περί «ασύμμετρων απειλών», όπως επικυρώθηκε στη σύνοδο της Λισαβόνας (Νοέμβρης 2010). Εκεί περιγράφονται συγκεκριμένες μη στρατιωτικές - μη πολεμικές «απειλές», που μπορούν να αξιοποιηθούν σαν πρόσχημα για επέμβαση στο εσωτερικό χωρών, όπως η «τρομοκρατία», η εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα, η ενεργειακή ασφάλεια, ο κυβερνοπόλεμος, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή κλπ. Παρεμφερής με τα παραπάνω είναι και η «έξυπνη άμυνα», που θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Σικάγο.

Στα σχέδια αυτά ενσωματώνονται κλιμακωτά και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Ενδεικτικές είναι οι ασκήσεις που κατά καιρούς διεξάγουν, μόνες τους ή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα. Οπως έγινε γνωστό, σχεδιάζεται για τον ερχόμενο Νοέμβρη η διεξαγωγή στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας άσκησης «Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας - Φρούρησης», με σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους», δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές. Στις αρχές Φλεβάρη είχε αφιχθεί στον ίδιο χώρο μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, με μέλη των γνωστών «Seals», δύναμη η οποία αναλαμβάνει μυστικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Η δύναμη αυτή πήρε μέρος σε άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στον κόλπο των Μεγάρων.

Παράλληλα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12-18 Μάρτη, σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών - παραστρατιωτικών σε «επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου». Οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ» (NSCC). Το σχετικό νομοσχέδιο για την ελληνική συμμετοχή εγκρίθηκε τον Αύγουστο στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. σαν «Μνημόνιο κατανόησης» με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πυρήνα και κορμό του NSCC, αποτελούν οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Με τη συγκρότηση του NSCC, επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο τίθεται υπεράνω των χωρών - μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών - μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Ολα αυτά, εν μέσω βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης, αντικειμενικά παραπέμπουν σε προετοιμασία των κατασταλτικών μηχανισμών για επεμβάσεις στο εσωτερικό των χωρών, με στόχο τη θωράκιση του αστικού συστήματος, όταν κρίνεται ότι αυτό κινδυνεύει από τους λαούς και τα κινήματά τους. Αυτή είναι η δική τους πλευρά και στόχευση. Η άλλη πλευρά, αυτή του εργατικού λαϊκού κινήματος, έχει την πείρα και τη δύναμη να εμποδίσει και να ακυρώσει τα σχέδιά τους, παλεύοντας οργανωμένα σε κάθε χώρα για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων. Για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζουν πόλεμο;(2013-03-07 00:00:00.0)
«Ειδικές Επιχειρήσεις» κατά των λαών...(2011-08-06 00:00:00.0)
Το ΝΑΤΟ «αλωνίζει»!(2008-09-13 00:00:00.0)
Προετοιμασία για επιθετικούς πολέμους(2008-06-04 00:00:00.0)
Δυνάμεις ταχείας αντίδρασης(2006-02-22 00:00:00.0)
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ(1997-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ