Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εσωκομματικές εκλογές στις 18 Μάρτη

Κλιμακώνεται η προσπάθεια χειραγώγησης ψηφοφόρων που το εγκαταλείπουν μαζικά

Την εκλογή του νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ με κάλπες από τη βάση την Κυριακή 18 Μάρτη αποφάσισε χτες ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μάρτη στο ΣΕΦ, όπου θα κατατεθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες. Το απόγευμα του Σαββάτου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύονται από 100 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Η χτεσινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Χρ. Παπουτσή για την προεδρία, αλλά και της προαναγγελίας του Χ. Καστανίδη για τη δημιουργία πολιτικού φορέα με «πυρήνα» τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Προκαλώντας το λαό, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε και εφάρμοσε πλήθος αντεργατικών και αντιλαϊκών νομοσχεδίων, με συνέντευξη του στο «Βήμα Fm» εξαπέλυσε επίθεση τόσο εναντίον του Γ. Παπανδρέου όσο και στον Ευ. Βενιζέλο, αναφέροντας ότι «η νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο».

Εξάλλου, επτά υφυπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, με παρέμβασή τους προτείνουν την άμεση εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μέσα από συνέδριο και όχι με κάλπες από τη βάση. Οι Θ. Μωραΐτης, Γ. Πεταλωτής, Γ. Δριβελέγκας, Μ. Μπόλαρης, Σ. Ξυνίδης, Φ. Σαχινίδης και Μ. Οθωνας προτείνουν η προγραμματισμένη Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ «να μετατραπεί σε έκτακτο συνέδριο» και με συνοπτικές διαδικασίες να ψηφίσουν την «τροποποίηση» του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και να αλλάξει η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου.

Η «ομάδα των 7», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ζητήσει συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, προκειμένου να του παρουσιάσει την συγκεκριμένη πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ