Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ
Ενοπλη συμπλοκή δουλεμπόρων - αστυνομικών

Νέα ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε προχτές το βράδυ στην περιοχή Τυχερό Εβρου, μεταξύ αστυνομικών και δουλεμπόρων, κατά την οποία τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τους τελευταίους καθώς και οι 25 μετανάστες.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, οι συνοριοφύλακες που εποπτεύουν την περιοχή μαζί με άνδρες της «FRONTEX» είχαν στήσει «καρτέρι» στους τρεις διακινητές, οι οποίοι ανήκουν σε κύκλωμα που εκμεταλλεύεται την ελπίδα μεταναστών για ένα καλύτερο μέλλον σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Την ώρα που αποβίβαζαν τους 25 μετανάστες από τη φουσκωτή βάρκα, οι συνοριοφύλακες προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας από τους τρεις διακινητές, έπεσε στον ποταμό και κατόρθωσε - όπως αποδείχθηκε - να φτάσει στην πλευρά της Τουρκίας. Αντίθετα, ο ένας από τους δύο που βρισκόταν στη βάρκα άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι και ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντάς τον. Την ίδια κατάληξη είχε και η ανταλλαγή πυροβολισμών με τον άλλο διακινητή.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, πρόκειται για μέλη του ίδιου κυκλώματος που σε ανάλογες περιπτώσεις είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια μεταφοράς μεταναστών στη χώρα μας τον Μάη του 2011 αλλά και στα μέσα του περασμένου Γενάρη.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με τραύματα από σφαίρες σε χέρια και πόδι σε νοσοκομείο της περιοχής όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι 25 μετανάστες (19 υπήκοοι Μπαγκλαντές και έξι από το Πακιστάν).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ