Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση για τη «ΣΕΛΜΑΝ»

Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι

Στο πλευρό των απεργών εργατών του εργοστασίου της «ΣΕΛΜΑΝ» στην Κομοτηνή που από την Πέμπτη προχώρησαν σε απεργία διαρκείας, αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας να πραγματοποιήσει 40 απολύσεις και να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς, βρέθηκαν χτες το πρωί στελέχη της Γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ. Εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που απάντησαν ορθώνοντας το ανάστημά τους στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας πως αν δεν αποδεχθούν τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, θα κλείσει το εργοστάσιο.

Οι 110 εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά στο χώρο δουλειάς και περιφρουρούν το εργοστάσιο, εμποδίζοντας τυχόν προσπάθεια της εργοδοσίας να βγάλει εμπορεύματα, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν κλιμάκωση των αγωνιστικών τους δράσεων με πολύμορφες παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η εργοδοσία του εργοστασίου "ΣΕΛΜΑΝ", εκμεταλλευόμενη τους αντιλαϊκούς νόμους που διαχρονικά έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Αποθρασυμένη πλέον από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και της τρόικας, παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλίσει και να αυξήσει την κερδοφορία της.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στη "ΣΕΛΜΑΝ" να δώσουν αυτό τον αγώνα με αισιοδοξία και περηφάνια. Είναι αγώνας που απαιτεί μαζικότητα και οργάνωση. Είναι αγώνας που απαιτεί δύναμη και κουράγιο.

Οσο το κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές ενιαία χτυπούν τα δικαιώματά μας, τόσο και εμείς, ενιαία, η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, πρέπει να τους δώσουμε την απάντηση που τους αρμόζει: Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

Τώρα είναι η ώρα να μπουν στον Αγώνα κι άλλοι εργαζόμενοι. Εργοστάσιο το εργοστάσιο, μαγαζί το μαγαζί, γραφείο το γραφείο, να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας στη "ΣΕΛΜΑΝ". Να εκφράσουμε την Ταξική μας Αλληλεγγύη με μάθε μορφή, ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδια των αφεντικών και των κομμάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ