Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλούν με τους μισθούς των Ιταλών δημάρχων

Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο τα επικοινωνιακά τρικ τα οποία μηχανεύεται η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν για να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει γι' αυτούς η νέα δανειακή σύμβαση. Χτες, μάλιστα, η επιχείρηση αυτή έλαβε προκλητικές διαστάσεις καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης συναντήθηκε με τους δύο Ιταλούς δημάρχους, οι οποίοι την προηγούμενη βδομάδα δήλωσαν ότι προσφέρουν στη χώρα μας τους μισθούς τους, για να αντιμετωπιστεί «τάχα» η κρίση και το δημόσιο χρέος της χώρας.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος γεννήθηκε από την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων στην Ελλάδα, στην ΕΕ, παγκόσμια. Γεννήθηκε, διογκώθηκε γιατί από προηγούμενα έθρεψε κέρδη βιομηχανικών, τραπεζικών, εφοπλιστικών και άλλων μονοπωλίων, μέσα και έξω από την Ελλάδα. Καμιά σχέση δεν έχει ο λαός με το χρέος. Τώρα φορτώνεται εκβιαστικά στις πλάτες του ελληνικού λαού που δε δανείστηκε τίποτα και δε χρωστά τίποτα. Επιπλέον, επιδιώκουν να ταυτίσει στη συνείδησή του ο λαός ότι η αιτία της καπιταλιστικής κρίσης βρίσκεται στους μισθούς, στις σπατάλες και την κακοδιαχείριση, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μονοπώλια και την εξουσία τους, που ξεζουμίζουν τα λαϊκά στρώματα και κλέβουν τους καρπούς του μόχθου τους.

Σε χτεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «O υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι μετά τις πολύ σημαντικές αποφάσεις, την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, η χειρονομία αλληλεγγύης των δύο δημάρχων δείχνει ότι η Ευρώπη των κρατών και η Ευρώπη των τοπικών κοινωνιών "δίνουν μια ευκαιρία" στην Ελλάδα»!!! Προκλητική προπαγάνδα. Πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας και θρασύτατος εξωραϊσμός της. Η δήθεν ευκαιρία που δίνει στην Ελλάδα η Ευρώπη των κρατών και των τοπικών κοινωνιών, είναι ευκαιρία για την αστική τάξη, τους καπιταλιστές και θηλιά για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ