Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψηφοθηρία και θερμή υποστήριξη του μνημονίου

Ξορκίζει τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που στελέχη της την αναγορεύουν σε μονόδρομο για να γονατίσει ο λαός

Να ξορκίσει την κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού. Την ίδια στιγμή, όμως, κορυφαία στελέχη του κόμματος θεωρούν δεδομένη τη συνεργασία και μονόδρομο για να περάσουν τα μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού. Ταυτόχρονα, η ΝΔ επιδιώκει να καταξιωθεί ως ικανός διαχειριστής των συνολικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, υπερασπίστηκε θερμά τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, που ξεδιάντροπα εμφάνισε ως «καλύτερο» από το πρώτο μνημόνιο. «Με αυτό το πρόγραμμα κερδίζουμε χρόνο και ανάσα. Χρόνο γιατί θα πληρώνεις μόνο τόκους και ανάσα γιατί και το χρέος κουρεύτηκε και τα επιτόκια θα πέσουν», δήλωσε προκλητικά ο Αντ. Σαμαράς την περασμένη Κυριακή, κρύβοντας ότι ο μόνος που πήρε ανάσα ήταν η πλουτοκρατία, για τα συμφέροντα της οποίας πασχίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα ισχυρίστηκε ότι «το προηγούμενο μνημόνιο ούτε κέρδιζε χρόνο, ούτε κούρευε το χρέος, ανέβαζε τα επιτόκια και πάνω απ' όλα σκότωνε και τελικά σκότωσε την οικονομία».

Παράλληλα σήκωσε τη σημαία της «ανάπτυξης», αποκρύβοντας ότι αυτή θα πατάει πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και εγγυάται μια ζωή κόλαση για το λαό, ενώ αποκήρυξε δημαγωγικά και για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω», δήλωσε ανερυθρίαστα, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη του λαού, συμπληρώνοντας στο ίδιο μήκος κύματος: «Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την ανάπτυξη για να βγούμε από 'δω που μας έφεραν».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» δήλωνε ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη, ακόμα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη. «Πάντως, και ανεξάρτητα από την αυτοδυναμία της ΝΔ, είναι κοινή παραδοχή ότι χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση για να μπορέσουμε να δώσουμε με επιτυχία τον αγώνα εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε με νόημα.

Από την πλευρά του ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θέλει την αυτοδυναμία για να μην κάνει συμβιβασμούς στην εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου! «Στις επικείμενες εκλογές η ΝΔ θα διεκδικήσει πάση θυσία την αυτοδυναμία. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Χρειάζεται ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και όχι παζαρέματα, συμβιβασμούς και αλισβερίσια μεταξύ των κομμάτων», δήλωσε (στη ΝΕΤ).

Ομοίως, ο γραμματέας της ΚΕ Α. Λυκουρέντζος, παρόλο που ξόρκισε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι συνεργασία μπορεί να υπάρξει αν ο εταίρος συμφωνήσει «με το στρατηγικό στόχο της ΝΔ, ο οποίος απορρέει και από τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο της ΕΕ γενικότερα και όχι μόνο με τη δανειακή σύμβαση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ