Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΖ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Εβγαλε χολή για το λαό και το κίνημα

Συνέδραμε τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και επιτέθηκε στις λαϊκές κινητοποιήσεις

Σε ευθεία ομολογία ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται στην Ελλάδα και συνολικά την ΕΕ αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στο διεθνή ανταγωνισμό, προχώρησε χτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών και Οικονομικών της Βουλής. Ο Μ. Σουλτζ, ο οποίος πραγματοποίησε χτες επίσκεψη στην Ελλάδα, κάλεσε τους Ελληνες βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, κινδυνολογώντας κι αυτός περί κατάρρευσης του ευρώ ή εκδίωξης της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση.

Οπως χαρακτηριστικά είπε, «η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ» γιατί «αν αποτύχει αυτό το κοινό νόμισμα, η Ευρώπη με ένα δραματικό τρόπο θα χάσει στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού». Υποστήριξε πως «αν είμαστε ένα ισχυρό κομμάτι του κόσμου, κάτι μπορούμε να κάνουμε», ενώ «αν περιθωριοποιηθούμε, δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί». Τάχθηκε υπέρ των πολιτικών λιτότητας, σημειώνοντας ότι πρέπει να κάνουμε «μια πολιτική εξοικονόμησης, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν μπορούμε στην επόμενη γενιά να αφήσουμε χρέη επί χρεών»...

Συνδράμοντας τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τα προτεινόμενα μέτρα, αναφέροντας πως «ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πάρουμε αποφάσεις μεγαλύτερες από τον ορίζοντα που πρέπει κανείς να εκλεγεί», όμως «τα προβλήματά σας είναι παρόμοια με αυτά των μελών των Κοινοβουλίων όλης της Ευρώπης». Ο ίδιος ζήτησε να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα μονοπώλια, λέγοντας ότι «αν έχουμε γραφειοκρατικά εμπόδια τα οποία θα απεμπολήσουμε τότε θα έχουμε τους μεγάλους επενδυτές που μπορούν να μπουν στην ηλιακή ενέργεια», ενώ και «το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά».

Ο αντικομμουνιστής Σουλτς δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, αναφέροντας πως είναι «ένα κράτος που στρέφει τα νώτα του στην ΕΕ» και πως «οι εικόνες ανθρώπων που καίνε σημαίες της ΕΕ στους δρόμους με κάνουν να νοιώθω πώς έχω τρωθεί προσωπικά».

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Σουλτς συναντήθηκε χτες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ