Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποκρουστεί το αντεργατικό σφαγείο

Ανακοίνωση και σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τους μισθούς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο πρέπει κυριολεκτικά να εξεγερθούν και να αποκρούσουν τη σφαγή των μισθών που μαζί προωθούν συγκυβέρνηση, ΣΕΒ, τρόικα με τη συνεργασία της ΓΣΕΕ. Πρέπει να απορρίψουν τον άθλιο εμπαιγμό και την παγίδα που τους στήνουν, ότι είναι καλύτερα για τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε συμφωνημένες με τους εργοδότες μειώσεις των μισθών τους. Το ίδιο και τον επαίσχυντο εκβιασμό "μείωση μισθών ή απολύσεις".

Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους δεν μπορούν να ζήσουν με 400-500 ευρώ μισθό και χωρίς δικαιώματα. Καμιά συζήτηση για το πώς θα καταδικάσουν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και τη στυγνή εκμετάλλευση για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Πανεργατικό μέτωπο αντεπίθεσης για να αποκρούσουμε τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει, για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων».

Σε άλλη ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή σχετικά με το ίδιο θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το αντεργατικό ανοσιούργημα της δραστικής μείωσης του κατώτατου μισθού της πείνας κατά 22% έως και 32% με στόχο να παρασυρθούν προς τα κάτω και οι μέσοι μισθοί σε ποσοστό πάνω από 40%, ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει άμεσα με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, πρέπει να ξεσηκώσει όλους τους εργαζόμενους.

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΣΕΒ - τρόικας δεν πρέπει να βρει μπροστά του απελπισμένους και φοβισμένους εργαζόμενους, αλλά αποφασισμένους να αποκρούσουν τους ωμούς εκβιασμούς τους και να βάλουν τέλος στις βάρβαρες θυσίες για την κερδοφορία των εκμεταλλευτών τους. Τώρα ταξική αφύπνιση, οργάνωση και πάλη σε όλους τους κλάδους και τόπους δουλειάς, για να αποκρουστεί το αντεργατικό σφαγείο και ταυτόχρονα με πανεργατικό μέτωπο και αντεπίθεση για να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και συνολικά η δικτατορία των μονοπωλίων και της ΕΕ, που οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και το λαό, τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ